Connect with us

technokrata

Fizetős filmek lesznek a Youtube-on?

Laptop

Fizetős filmek lesznek a Youtube-on?

Több nagy hollywoodi stúdióval tárgyal a Google, hogy az általuk gyártott filmekhez kapcsolódó jogok megszerzését követően a Youtube-on megrendelhetővé tegyen alkotásaikat.

A streamelés olyan adatátviteli technika, amely különféle média tartalmak gyors továbbítását, letöltését teszi lehetővé az interneten keresztül, és az adott fájlt nem egy tömbben kezeli, hanem csomagokra bontva, ezért a streamelt tartalmak minősége rosszabb, mint az eredeti fájlé, cserébe viszont a felhasználó lényegesen gyorsabban megnézheti az adott videó-, vagy audiófájlt. Ezen az elven működnek az online rádiók, az IP-tv, de ezt használják az online videómegosztó portálok is, mint például a YouTube is.
 

A lépéssel a Google az Apple és a Netflix vetélytársa lehet, mely vállalatok szintén fantáziát látnak az online videókölcsönzésben. Az Apple most kíván létrehozni egy új videó szolgáltatást, a Netflix pedig már több stúdióval is megállapodott filmjeik streameléséről.

A Google tavaly áprilisban vetette fel a Youtube bizonyos részeinek fizetőssé tételét, és januárban tesztelte a technikát, amikor 5, a Sundance fesztiválon vetített filmet tett elérhetővé pay-per-view rendszerén keresztül. A Financial Times Youtube management által meg nem erősített értesülése szerint a Google-nál az év végén tervezik bevezetni az új rendszert, amely filmenkénti fizetésre kötelezné a nézőket.

Az internetezőknek öt dollárt kell fizetniük az újabb filmek letöltéséért, amelyek DVD-n való megjelenésükkel vagy az online shopokba való kerülésükkel egy időben válnának elérhetővé a portálon.

Az online videószolgáltatások másik nagyágyúja, a Hulu – melyet jelenleg a Walt Disney, a News Corp és az NBC birtokol – sikerét jelzi, hogy a társaság a tőzsdei bevezetést tervezi – írja a Reuters.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp