Connect with us

Hirdetés

technokrata

Fizetős filmek lesznek a Youtube-on?

Laptop

Fizetős filmek lesznek a Youtube-on?

Több nagy hollywoodi stúdióval tárgyal a Google, hogy az általuk gyártott filmekhez kapcsolódó jogok megszerzését követően a Youtube-on megrendelhetővé tegyen alkotásaikat.

A streamelés olyan adatátviteli technika, amely különféle média tartalmak gyors továbbítását, letöltését teszi lehetővé az interneten keresztül, és az adott fájlt nem egy tömbben kezeli, hanem csomagokra bontva, ezért a streamelt tartalmak minősége rosszabb, mint az eredeti fájlé, cserébe viszont a felhasználó lényegesen gyorsabban megnézheti az adott videó-, vagy audiófájlt. Ezen az elven működnek az online rádiók, az IP-tv, de ezt használják az online videómegosztó portálok is, mint például a YouTube is.
 

A lépéssel a Google az Apple és a Netflix vetélytársa lehet, mely vállalatok szintén fantáziát látnak az online videókölcsönzésben. Az Apple most kíván létrehozni egy új videó szolgáltatást, a Netflix pedig már több stúdióval is megállapodott filmjeik streameléséről.

A Google tavaly áprilisban vetette fel a Youtube bizonyos részeinek fizetőssé tételét, és januárban tesztelte a technikát, amikor 5, a Sundance fesztiválon vetített filmet tett elérhetővé pay-per-view rendszerén keresztül. A Financial Times Youtube management által meg nem erősített értesülése szerint a Google-nál az év végén tervezik bevezetni az új rendszert, amely filmenkénti fizetésre kötelezné a nézőket.

Az internetezőknek öt dollárt kell fizetniük az újabb filmek letöltéséért, amelyek DVD-n való megjelenésükkel vagy az online shopokba való kerülésükkel egy időben válnának elérhetővé a portálon.

Az online videószolgáltatások másik nagyágyúja, a Hulu – melyet jelenleg a Walt Disney, a News Corp és az NBC birtokol – sikerét jelzi, hogy a társaság a tőzsdei bevezetést tervezi – írja a Reuters.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés