Connect with us

Hirdetés

technokrata

IBM-nagyberuházás Szlovákiában?

Laptop

IBM-nagyberuházás Szlovákiában?

Szlovákia jó eséllyel pályázik az IBM ügyfélközpont-beruházásának elnyerésére, a tét 3 ezer új munkahely – írja a Hospodárske Noviny szlovák gazdasági napilap tegnapi száma.

A lap úgy tudja, a döntést az információtechnológiai világcég New York-i központjában hozzák meg, és öt ország van versenyben. Ami a helyszínt illeti, ha Szlovákia lesz a befutó, akkor az IBM nem Pozsonyt választaná, ahol már eleve jelen van, hanem Zsolnát vagy az it terén előretörő Kassát. Az IBM rövidesen meghozza döntését, és a kiválasztott városban már jövőre 200 munkahely létesül, ami fokozatosan futna fel 3 ezerre. A beruházás anyagi vonzatáról nem adott hírt a lap.

Stanislava Suchá, az IBM Slovensko kommunikációs menedzsere sem megerősíteni, sem cáfolni nem volt hajlandó a tervezett beruházásról felröppenő információt. Az viszont tény, hogy Iveta Radicová szlovák miniszterelnök rövidesen fogadja az IBM szlovákiai csúcsvezetését, a potenciális beruházásról pedig a gazdasági tárca is tud. Az IBM az 1990-es évek elejétől jelen van Szlovákiában, napjainkban közel 4000 főt foglalkoztat, több állami megbízás elnyerője, egyebek közt call center szolgáltatással. A Hospodárske Noviny által megszólaltatott elemzők szerint a szlovák it-szakemberek máig jóval olcsóbbak, mint nyugati társaik és az euró bevezetése is Szlovákia javára billentheti a mérleg nyelvét.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés