Connect with us

Kis fáziskéséssel, de a Google felveszi a kesztyűt

Laptop

Kis fáziskéséssel, de a Google felveszi a kesztyűt

Apple vs. Google – Tábla-PC novemberben az amerikaiaktól.

Még májusban számolt be a brit The Inquirer online IT-bulvárlap a HTC és a Google közötti formálódó „viszonyról”, és úgy tűnik, hogy az értesülésnek volt alapja. Legalábbis most azt rebesgetik az online madarak (elsőként a DownloadSquad), hogy még idén boltokba kerül az amerikai vállalat operációs rendszerét futtató első táblagép, melynek fizikai formájába öntését az okostelefonjairól ismert HTC vállalta fel. Az Egyesült Államokban állítólag november 26-án debütál majd a masina, nemzetközi (európai) megjelenésről azonban egyelőre szó sincs.

Hardver
Az első információk szerint a gép lelkét az Nvidia 1 GHz-es órajelen üzemelő Tegra 2 platformja adja majd, mely mellé 2 GB-nyi memória, illetve 32 GB-nyi memóriaalapú háttértár jár. Ezeknek az adatoknak a májusi Google I/O rendezvényen bemutatott referencia táblagép ad táptalajt: az akkor nyilvánosság elé tárt készülék 8,9 colos képátlóval, fél colos vastagsággal, webkamerával és mikrofonnal szerelten debütált. A Foxconn által készített masina természetesen hang ki- és bemenetekkel is rendelkezik, memóriakártyákat olvas, illetve Bluetooth és Wi-Fi csatlakozásokra egyaránt képes.

google_chrome_os_tablet_concept

Hivatalosan a Google nem kívánta megerősíteni a fentieket, igaz, cáfolni sem cáfolta az információkat. Mindenesetre az időpont nagyjából egybevág a Chrome OS tervezett debütálásával – az amerikaiak operációs rendszere októberben bonthatja ki szárnyait a felhasználók előtt. További részletek itt.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap
mr-george-zhao-president-of-honor-at-the-honor-vision-china-launch_web

Smart-TV

A Honor teljesen újraértelmezi a Smart-TV fogalmát

2019. augusztus 17. szombat
evolveo_sportwatch_ms1_1

SmartWatch

Az Evolveo piacra dobott egy okosórát SIM támogatással

2019. augusztus 16. péntek
samsung-galaxy-note-10-plus-screen-head-on-2-1200x675

Dotkom