Connect with us

technokrata

Az SAP profitja csalódást okozott

Laptop

Az SAP profitja csalódást okozott

A német SAP második negyedéves profitja 15 százalékkal nőtt az előző évihez képest, jóval elmaradva az elemzői várakozásoktól – a cég szerint minden rendben, a vállalatok újra költeni kezdtek a szoftverekre.

A világ legnagyobb üzleti szoftver-fejlesztőjének második negyedéves profitja a tavalyi 426 millió euróról idén 491 millió euróra nőtt, és ez nem éri el az elemzők által várt 525 millió eurót.

A szoftver- és szolgáltatási részleg árbevétele a tavalyihoz képest 16 százalékkal 2,26 milliárd euróra nőtt, míg a szoftverlicenszek árbevétele – amely alapján az elemzők a jövőbeli szolgáltatásokhoz kapcsolódó jövedelmekre következtetnek – 17 százalékkal 637 millió euróra nőtt.

Az SAP részvényei idén 13 százalékot drágultak; a német vállalat vezérigazgatója, Bill McDermott szerint számos iparág cégei a gazdasági válság után újra elkezdett befektetni, ráadásul a cég az okostelefonokon használt programok terén terjeszkedni szeretne – többek között ezért vásárolta fel tavaly az amerikai Sybase Inc.-t 5,8 milliárd dollárért.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom