Connect with us

technokrata

Nem nyírja ki a Windows 7 SP1 a Windows XP-t – még

Laptop

Nem nyírja ki a Windows 7 SP1 a Windows XP-t – még

A Microsoft meghajolt a felhasználók akarata előtt.

Habár elavult már rég, mégis, a Windows XP mindmáig a Microsoft legsikeresebb operációs rendszerének számít. Ugyan Redmond „tűzzel-vassal” próbálja irtani az elmúlt egy-két évben az OS-t, és igyekszik a felhasználókat a Windows 7 felé terelgetni, még mindig akkora számban vannak a platform „rajongói”, hogy egyszerűen nem veheti őket figyelmen kívül.

Hétfőn jelentette be a szoftverfejlesztő vállalat a W7 első javítócsomagjának első bétaváltozatát. Korábbi bejelentése szerint ennek megjelenéséig biztosított a lehetőség a Windows 7-et vagy Windows Vistát vásárlók számára a downgrade-re, azaz visszalépésre Windows XP-re. Vagyis, aki elégedetlen volt az Aero-val, visszatérhetett a jól megszokott felülethez. Mostanáig, hiszen a hét elején a Microsoft – az SP1 első bétájának nyilvánossá tételével – véget vetett a gyakorlatnak.

Kitolás
Eredetileg a W7 megjelenése után csak 6 hónapig biztosított volna downgrade jogokat a Microsoft, ezt később kitolták 18 hónapra vagy az első javítócsomag megjelenéséig (amelyik előbb érkezik).

Vagyis csak véget akart vetni. Egy, a cég saját blogján tett bejegyzés szerint a vállalati felhasználók zavarónak találták a downgrade megszüntetését, ezért azt kérték a Microsofttól, hogy időben terjessze ki a lehetőséget. Redmond szerint van valami a dologban, mivel az eltérő licencjogokkal való hibrid környezet menedzselése valóban megterhelő lehet a nagyvállalati környezetben dolgozó rendszergazdák számára. Éppen ezért a Microsoft úgy döntött, hogy a Windows 7-tel telepített PC-t vásárlók számára a Windows XP-re való downgrade lehetőségét a W7 teljes életciklusa alatt biztosítani fogja. Ennyi idő bizonyára már elég lesz ahhoz, hogy a végletesen elavult környezet kipusztuljon a cégek számítógépeiről.

Windows XP SP3 Final letöltéseSzólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom