Connect with us

technokrata

Laptop

Playstation 4

Sony infók a konzol következő generációjáról.

Utolsóként újul meg a Sony Computer Entertainment játékkonzolja a nagyok között: a japán cég közlése szerint a Playstation negyedik generációs modellje később jelenik majd meg, mint a harmadik generációs Xbox és a Nintendo új masinája. „A Microsoft volt az, aki először kiadta a konzolok jelenlegi generációjának első képviselőjét. Véleményem szerint természetes, hogy a Microsoft teszi majd meg az első lépést. Vagy a Nintendo, hiszen az ő megközelítésük az alapvető hardvereken való minél kevesebb változtatás volt – a Wii még csak nem is támogatja a HD-s felbontást.” – nyilatkozta Suhej Josida, a Sony Worldwide Studios vezetője.

Amint az ismert, az Xbox 360, a Microsoft második generációs konzolja 2005-ben indult, egy évvel a PS3 és a Wii megjelenése előtt. Ezzel a lépéssel a redmondiak kikényszerítették a japánokból a választ, így a Sony-nak bizonyos szemszögből követnie kellett a Microsoftot, a konzolpiacon eltöltött sokéves sikeres múltja ellenére. Sokáig nem is tűnt jó lépésnek a technológiailag fejlett kéklézeres meghajtó alapértelmezett használata: a PS3-at vásárlók java része nem akart Blu-ray filmeket nézni, a drive viszont jelentős mértékben megdobta a masina előállítási árát.

Hová fejlődhet a PS4? Nos, az biztosnak látszik, hogy nem Cell-alapokra fog épülni, hiszen a processzor fejlesztésével felhagytak a japánok. Korábbi bejelentések szerint az Intel Larrabee grafikus processzorát alkalmazták volna, végül azonban elálltak ettől az ötlettől. Ha azonban tartani akarja az előddel való kompatibilitást a Sony, akkor kénytelen lesz valamilyen olyan megoldást választani, ami „Cell-kompatibilis”. Az új Playstation lehet egyébként az Nvidia esélye a nagy visszatérésre: iparági források szerint a két nagy vállalat összeállhat, a grafikus gyorsítóiról ismert céget ez pedig kihúzhatja a csávából (jelenleg ugyanis az AMD/Ati uralja a videokártya-piacot).

De ezzel nem a közeljövőben kell törődnie a Sony-nak. Amint arról mi is beszámoltunk, a Move mozgásérzékelős vezérlővel és a sztereo 3D-s technológia támogatásának implementálásával sokkal hosszabbra nyúlhat a PS3 életciklusa, mint az eredetileg tervezték. A külön megvehető kiegészítők fokozhatják a felhasználói élményt, miközben magát az alapgépet nem kell lecserélni. Josida emellett kihangsúlyozta, hogy a PS3 – Xboxhoz való – késői megjelenése ebből a szempontból előny is: „[..] sokkal erőteljesebb, így hosszabb életciklus vár rá.”Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom