Connect with us

Magyar győztesek a Cisco versenyen

Laptop

Magyar győztesek a Cisco versenyen

Európa-szerte komoly a hiány a hálózati kommunikációs eszközöket ismerő munkavállalókból.

Cisco Networking Academy Games 2010.jpg

A Cisco Networking Academy Games elnevezésű versenyt minden évben azzal a céllal rendezik meg Közép-Európában, hogy a térség tehetséges fiatal informatikusai nemzetközi mezőnyben is összemérjék tudásukat és megismerjék a hálózati iparág legújabb technológiáit, érdekességeit. A közép-, illetve felsőoktatási intézményekből érkezett versenyzőknek a nap folyamán egy csapat- és két egyéni versenyszámban kellett különböző feladatokat teljesíteniük, így többek között műszaki témájú online feleletválasztós teszteket, hálózati szimulációs gyakorlatokat és programozási, hálózatépítési feladatokat kellett megoldaniuk.

A debreceni Mechwart András Gépipari és Informatikai Szakközépiskolában megrendezett megmérettetésen hat országból – Bulgária, Csehország, Magyarország, Románia, Szlovákia és Ukrajna – 39, az országos versenyeken első helyezéseket elérő versenyző vett részt, közülük hatan képviselték Magyarországot. Birincsik Gábor (Füzesabony), Pataki Tamás (Füzesabony) valamint Berna Dániel (Debrecen) a középiskolás diákok csapatversenyében első helyezést ért el, az egyetemi hallgatók kategóriájában Szabó Gábor (Debrecen) második, Csatári János (Hódmezővásárhely) nyolcadik helyen végzett. Az egyetemi tanársegédek szimulációs szoftveren végzett un. „Packet Tracer” versenyében Bessenyei Csilla (Budapest) harmadik helyezést ért el.

„A Cisco Networking Academy Games, azaz a ’Cisco Hálózati Akadémiai Játékok’ és az ehhez hasonló szakmai rendezvények (EuroSkills, WorldSkills, NetRiders, InfoMarathon versenyek) kiváló lehetőséget biztosítanak a hallgatók számára az angol nyelvismeret gyakorlására, a magas szintű szakismeretek megszerzésére és az önálló karrierutak kiépítésére.” – emelte ki Béni Gabriella, a Cisco Hálózati Akadémia magyarországi programvezetője – „A nemzetközi versenyek a Cisco Hálózati Akadémia életében a program alapítása óta kiemelt szerepet játszanak, mert mind az oktatók, mind a hallgatók számára visszajelzést adnak a program során elsajátított ismeretekről és fejlesztik angol nyelvismeretüket. Különösen örülök annak, hogy ebben a versenyben is megmutatkoztak a hazai tehetségek, és hagyományainknak megfelelően idén is lettek magyar győztesei ennek a rangos nemzetközi szakmai versenynek.”

A informatikai-hálózati szaktudásbeli hiányosságokat vizsgáló korábbi elemzésekből, valamint a piac szereplőitől érkező visszajelzések alapján nyilvánvaló, hogy Európa-szerte komoly hiány mutatkozik a hálózati kommunikációs eszközöket felhasználói szinten ismerő munkavállalókból. A megoldás a folyamatos képzés és az új technológiák alkalmazásának ösztönzése, az angol nyelvű szakirodalomhoz és ismeretekhez való hozzáférés biztosítása.

Az online együttműködés a közép-európai oktatási közösségben is egyre megszokottabbá válik. A debreceni versenyre a résztvevők digitális tananyagok segítségével és kizárólag internet-alapú információ-megosztással készültek fel, így a verseny nélkülözött mindennemű papíralapú dokumentációt. A verseny honlapján a résztvevők bejelentkező profilját a diákok önállóan, saját maguknak alakították ki, és a verseny teljes időtartama alatt interneten tartották a kapcsolatot egymással és a szervezőkkel.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom