Connect with us

SSD 70 dollárért

Laptop

SSD 70 dollárért

Rekordalacsony áron kínálja memórialapú adattárolóit a Corsair Memory.

Corsair SSD.jpgTulajdonképpen a legnagyobb ellenérv, amit fel lehet hozni a winchestereket leváltani hivatott SSD-k ellen, az az áruk. Töretlen fejlődésük ellenére még mindig elérhetetlenek a legtöbb felhasználónak, főleg akkor, ha az egy gigabyte-ra eső költségeket vetjük össze a merevlemezek hasonló paramétereivel.

Ezen igyekszik változtatni a Corsair Memory: a memóriagyártásban érdekelt vállalat solid state diskjeinek legkisebb tagja költséghatékonnyá vált. Ahogy a Kingston, a Corsair is egyfajta hibrid rendszert kínál – a vállalat szerint az SSD-k még nem értek el arra a szintre, hogy le lehessen cserélni velük a winchestereket. Viszont az operációs rendszer partícióját kiválthatjuk velük. Erre kínálja Nova szériájának legújabb, 32 GB-os változatát a vállalat. Az alacsony kapacitás nem sok mindenre elég, a Windows 7 mellett pár létfontosságú alkalmazást telepíthetünk még fel, és slussz.

Ugyanakkor meglepően gyors. Gyári értékei szerint 195 MB/s-os sebessége képes olvasni az adatokat, miközben írás alatt 70 MB/s-ra képes. A 64 MB-nyi DRAM cache-sel szerelt SSD Indilinx Barefoot vezérlőt használ, és támogatja a Trim funkciót. Háromévnyi garanciát kínál a Corsair, és mindezért – egy jelenleg futó akció keretei között – 70 dollárt (ez átszámítva nagyjából 15 ezer forint) kell kifizetni.



Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

hono

SmartPhone

A HONOR 20 augusztus 1-től kapható Magyarországon

2019. július 22. hétfő
Sony A7R

Kamera

61 megapixeles fényképezőgép a Sonytól

2019. július 22. hétfő
longines-hydroconquest-full-black-ceramic-l3-784-4-56-9-1

SmartWatch

Igazán férfias sportórát mutatott be a Longines

2019. július 20. szombat
Business woman are checking stock market graph on digital tablet

Office

SUSE Enterprise Storage 6: miénk itt a tár!

2019. július 17. szerda
caw211w-fc6467-special-ed-through-time-80s-2019

Dotkom