Connect with us

technokrata

SSD 70 dollárért

Laptop

SSD 70 dollárért

Rekordalacsony áron kínálja memórialapú adattárolóit a Corsair Memory.

Corsair SSD.jpgTulajdonképpen a legnagyobb ellenérv, amit fel lehet hozni a winchestereket leváltani hivatott SSD-k ellen, az az áruk. Töretlen fejlődésük ellenére még mindig elérhetetlenek a legtöbb felhasználónak, főleg akkor, ha az egy gigabyte-ra eső költségeket vetjük össze a merevlemezek hasonló paramétereivel.

Ezen igyekszik változtatni a Corsair Memory: a memóriagyártásban érdekelt vállalat solid state diskjeinek legkisebb tagja költséghatékonnyá vált. Ahogy a Kingston, a Corsair is egyfajta hibrid rendszert kínál – a vállalat szerint az SSD-k még nem értek el arra a szintre, hogy le lehessen cserélni velük a winchestereket. Viszont az operációs rendszer partícióját kiválthatjuk velük. Erre kínálja Nova szériájának legújabb, 32 GB-os változatát a vállalat. Az alacsony kapacitás nem sok mindenre elég, a Windows 7 mellett pár létfontosságú alkalmazást telepíthetünk még fel, és slussz.

Ugyanakkor meglepően gyors. Gyári értékei szerint 195 MB/s-os sebessége képes olvasni az adatokat, miközben írás alatt 70 MB/s-ra képes. A 64 MB-nyi DRAM cache-sel szerelt SSD Indilinx Barefoot vezérlőt használ, és támogatja a Trim funkciót. Háromévnyi garanciát kínál a Corsair, és mindezért – egy jelenleg futó akció keretei között – 70 dollárt (ez átszámítva nagyjából 15 ezer forint) kell kifizetni.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő