Connect with us

technokrata

Felhőben az üzlet

Laptop

Felhőben az üzlet

Csillagászati adatmennyiség-növekedés.

Az EMC közzétette az IDC új tanulmányát. A digitális univerzum évtizede – felkészült rá? című felmérésben azt mérik és jelzik előre, hogy évente mennyi digitális adat keletkezik és másolódik le, illetve következtetéseket fogalmaznak meg a növekedés globális hatásairól.

Az EMC által szponzorált friss felmérés szerint tavaly a nagy gazdasági visszaesés dacára a digitális információ mennyisége 62 százalékkal növekedett a 2008-as értékhez képest, és elérte a 800 milliárd gigabájtot (0,8 zettabájtot). A 2010-ben létrejövő digitális adatmennyiség 1,2 zettabájt. Állítólag ennyi adat keletkezne, ha a Föld összes lakója száz éven át folyamatosan twitterezne.

A fájlok, képek, rekordok és egyéb digitális információhordozók száma 67-szeresére fog növekedni, és ezeket mind-mind védeni és felügyelni kell. Eközben a világon működő informatikai szakemberek száma mindössze 1,4-szeresére fog növekedni. Ennek összesített hatása arra sarkallja az informatikai vezetőket, hogy újfajta lehetőségeket keressenek a gyorsaság, hatékonyság és irányítás javítására azáltal, hogy siettetik a privát cloud-rendszerekre, magyarul felhőkörnyezetekre való átállást. A vizsgálat szerint az összes digitális információ harmada cloud-rendszerben lesz megtalálható vagy azon halad majd át.

Az évente keletkező digitális információmennyiség 2009-től 2020-ig 44-szeresére fog nőni, ahogy a legfontosabb médiumok – hangtovábbítás, tévé, rádió, nyomtatott sajtó – teljesen átállnak az analóg csatornákról a digitálisra. Az elemzők szerint 2020-ra az évente keletkező összes digitális adat harmada felhőrendszerekben lesz megtalálható, vagy azokon halad majd át. Arra alapozva, hogy a cégek a költségvetés hagyományos rendszerkarbantartásra szánt részének csökkentésére cloud-szolgáltatásokat vesznek majd igénybe, az IDC úgy számolja, hogy az innováció serkentésére szánt informatikai kiadások mostantól 2014 végéig több mint 1 billió (ezermilliárd) dolláros üzleti bevételnövekedést generálhatnak.

Az IDC szerint ma 35 százalékkal több digitális adat keletkezik, mint amekkora kapacitás rendelkezésre áll ezek tárolásához. Ez a szám a következő néhány évben 60 százaléknál is nagyobbra nő majd.

A digitális univerzum (az összes digitális adat) több mint 70 százalékát egyének hozzák létre, de a tárolással, védelemmel és felügyelettel kapcsolatos feladatok 80 százalékáért a vállalatok felelnek. Ez a felelősség csak növekedni fog, ahogy a közösségi hálózatok és a Web 2.0-s technológiák egyre inkább teret hódítanak a céges világban is.

“Az idei Digital Universe tanulmány több olyan kényszerítő erejű rövid és hosszú távú stratégiai problémára világít rá, amelyekkel az informatikai vezetőknek meg kell küzdeniük az it-stratégiák és befektetések tervezésénél. Gyorsan rájönnek majd, hogy ahhoz, hogy játékban maradjanak, máshogy kell cselekedniük: a hagyományos infrastruktúrákat olyan privát cloud-adatközpontokká kell átalakítaniuk, amelyek szolgáltatásként kínálják az informatikát a belső és a külső ügyfeleknek. A privát cloud-rendszerekkel – ez a következő nagy informatikai hullám – eljuthatnak ide, mivel ezek újfajta és egyre magasabb fokon automatizált módszereket kínálnak a vállalati és egyéb vásárlók számára a makacsul halmozódó adatok felügyeletére és védelmére” – nyilatkozta a felmérés kapcsán Joe Tucci, az EMC Corporation elnök-vezérigazgatója.



Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő