Connect with us

technokrata

Megújította színes asztali nyomtatóit az OKI

Laptop

Megújította színes asztali nyomtatóit az OKI

Teljesítményükben és külsejükben is nagyot változtak az elődökhöz képest.

LED-trend
Az 1962-ben kifejlesztett LED-technológia csak az elmúlt években kezdett népszerűvé válni a világítás és a lapos tévék piacán, elsősorban egyenletes fényük és alacsony fogyasztásuk miatt. Kevésbé köztudott, hogy a technológiának a nyomtatásban már 20 éves hagyománya van. A LED nyomtatók ugyanis – a lézernyomtatókhoz képest – kevesebb mozgó alkatrészt tartalmaznak, ezért hosszabb élettartamúak, és azonos teljesítmény mellett átlag 35 százalékkal kisebbek. Esetükben kizártak a fénytörési, vagy időzítési problémák. A kisebb pontméretnek köszönhetően jobb a nyomtatási minőség, az egyenes papírvezetés révén pedig vastagabb, nehezebb hordozóanyagok használatát is lehetővé teszik.

A C300-as és C500-as modellek az OKI új, horizontális dizájnkoncepciója szerint készültek, lényegesen alacsonyabbak elődeiknél, vagy bármely más, azonos kategóriájú nyomtatónál − ismertette a fejlesztéseket Érdi-Krausz Gábor, az OKI Systems (Magyarország) Kft. ügyvezetője. Ez azért lényeges, mert a cég felmérése szerint kedvezőbb az otthoni és kisirodai környezetekben, ha az asztali nyomtatók inkább alacsonyabbak, mint keskenyek, de magasak – a készülékek közelében ülőknek nem mindegy, kilátnak-e a nyomtatójuk mögül, vagy sem.

Szintén újítás a korábban színenként külön-külön cserélendő, ma már viszont egyetlen, mind a négy színt magában foglaló dobmodul. Ez a módosítás egyszerűsíti és csökkenti a felhasználói beavatkozásokat és a logisztikai igényeket, miközben növeli a dob élettartamát. A tonerek minden korábbinál egyszerűbb cseréje is a könnyebb kezelést szolgálja.

Végül szintén meghatározó újítás az intelligens „ECO” mód. Ennek bekapcsolásakor, ha a nyomtató érzékeli, hogy csak egy vagy két oldalt kell elkészítenie, nem fűti fel teljesen a beégető egységet és csökkentett sebességgel nyomtat. Ezzel rövidül az első nyomat elkészítésének ideje, miközben az energiafogyasztás csökken. Az első színes nyomatot mindkét készülékcsalád 10 mp-en belül prezentálja. Emellett „mélyálom” módban a nyomtatók mindössze 1,1 Wattot fogyasztanak.

OKI C530.jpg

A készülékek műszaki alapját az OKI LED-technológiája és egyenes papírutas megoldása jelenti, és most már alaptartozék a duplex egység is. 3 év teljes körű garancia jár a típustól függően 80.000 és 109.000 forint közötti áron forgalomba hozott nyomtatókra.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle