Connect with us

technokrata

Megújította színes asztali nyomtatóit az OKI

Laptop

Megújította színes asztali nyomtatóit az OKI

Teljesítményükben és külsejükben is nagyot változtak az elődökhöz képest.

LED-trend
Az 1962-ben kifejlesztett LED-technológia csak az elmúlt években kezdett népszerűvé válni a világítás és a lapos tévék piacán, elsősorban egyenletes fényük és alacsony fogyasztásuk miatt. Kevésbé köztudott, hogy a technológiának a nyomtatásban már 20 éves hagyománya van. A LED nyomtatók ugyanis – a lézernyomtatókhoz képest – kevesebb mozgó alkatrészt tartalmaznak, ezért hosszabb élettartamúak, és azonos teljesítmény mellett átlag 35 százalékkal kisebbek. Esetükben kizártak a fénytörési, vagy időzítési problémák. A kisebb pontméretnek köszönhetően jobb a nyomtatási minőség, az egyenes papírvezetés révén pedig vastagabb, nehezebb hordozóanyagok használatát is lehetővé teszik.

A C300-as és C500-as modellek az OKI új, horizontális dizájnkoncepciója szerint készültek, lényegesen alacsonyabbak elődeiknél, vagy bármely más, azonos kategóriájú nyomtatónál − ismertette a fejlesztéseket Érdi-Krausz Gábor, az OKI Systems (Magyarország) Kft. ügyvezetője. Ez azért lényeges, mert a cég felmérése szerint kedvezőbb az otthoni és kisirodai környezetekben, ha az asztali nyomtatók inkább alacsonyabbak, mint keskenyek, de magasak – a készülékek közelében ülőknek nem mindegy, kilátnak-e a nyomtatójuk mögül, vagy sem.

Szintén újítás a korábban színenként külön-külön cserélendő, ma már viszont egyetlen, mind a négy színt magában foglaló dobmodul. Ez a módosítás egyszerűsíti és csökkenti a felhasználói beavatkozásokat és a logisztikai igényeket, miközben növeli a dob élettartamát. A tonerek minden korábbinál egyszerűbb cseréje is a könnyebb kezelést szolgálja.

Végül szintén meghatározó újítás az intelligens „ECO” mód. Ennek bekapcsolásakor, ha a nyomtató érzékeli, hogy csak egy vagy két oldalt kell elkészítenie, nem fűti fel teljesen a beégető egységet és csökkentett sebességgel nyomtat. Ezzel rövidül az első nyomat elkészítésének ideje, miközben az energiafogyasztás csökken. Az első színes nyomatot mindkét készülékcsalád 10 mp-en belül prezentálja. Emellett „mélyálom” módban a nyomtatók mindössze 1,1 Wattot fogyasztanak.

OKI C530.jpg

A készülékek műszaki alapját az OKI LED-technológiája és egyenes papírutas megoldása jelenti, és most már alaptartozék a duplex egység is. 3 év teljes körű garancia jár a típustól függően 80.000 és 109.000 forint közötti áron forgalomba hozott nyomtatókra.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő