Connect with us

technokrata

Laptop

Windows 7 SP1

Küszöbön a legújabb Windows első javítócsomagjának megjelenése.

A Windows 95-98 korszak óta sokan vallják, hogy az új redmondi operációs rendszereket addig nem is érdemes birtokba venni, amíg meg nem jelenik hozzájuk az első javítócsomag. A Windows 7 esetében a Microsoft egészen ügyesen le tudta szerelni ezt a hozzáállást, azt állítva, hogy az SP1 voltaképp csak az addig összegyűlt és a Windows Update-en keresztül elérhető (biztonsági) frissítéseket és egyéb hotfixeket tartalmaz majd – a vállalatok sokkal kisebb része várt ki a Windows Vistánál tapasztalható állapotokhoz képest.

Aki mégis úgy döntött, türelmes lesz, nos, annak van egy jó hírünk: a Windows 7 SP1 júliusban elérhetővé válik, a Windows Server 2008 R2 SP1-gyel egyetemben. Utóbbi révén az operációs rendszerben elérhetővé válik a RemoteFX, ami távoli asztali hozzáféréseknél teszi lehetővé a 3D-s képességek kihasználását. Emellett debütálni fog a Dynamic Memory is, ami a fejlesztővállalat szerint anélkül biztosítja a memória-felhasználás állításának lehetőségét, hogy ehhez fel kellene áldozni a teljesítményt.

Bejelentették Azure és SQL Azure operációs rendszerük frissítését is a Microsoft Tech-Ed konferencián, melyek olyan standardok támogatását hozzák, mint: .Net Framework 4, Visual Studio 2010 RTM és az Intellitrace hibakereső eszköz. A frissített SQL Azure immár 50 GB-os adatbázisokat támogat, és elődjéhez képest nagyobb skálázhatósággal bír.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp