Connect with us

technokrata

Google: nem a Windows-ra

Laptop

Google: nem a Windows-ra

Linuxra és Mac OS X-re vált az amerikai keresővállalat.

A Financial Times értesülései szerint a Google nemrég elhatározta, hogy leváltja munkaállomásain futó Windows-ait, így a több mint 20 ezer alkalmazott hamarosan nem a Microsoft operációs rendszereivel végzi majd napi munkáját. A világ számos országában található irodák „wintelenítésének” igényét a biztonság magasabb szintre emelésével indokolta a Google.

Egészen odáig ment a keresőszolgáltatásáról ismertté vált amerikai vállalat, hogy a Windows-t tetette (részben) felelőssé az év elején történt kínai hackertámadás sikerességéért. „Sokan váltottak PC-ről, főként Mac OS X-re, a kínai hackertámadást követően.” – nyilatkozta a Google egyik alkalmazottja a Financial Times-nak.

Az újonnan munkába állított számítógépeken tehát immár nyoma sincsen Windows-nak: vagy az Apple operációs rendszere fut rajta, vagy linux. Sőt, a vállalat arra bátorítja alkalmazottait, hogy saját Chrome OS-t használják, ha az lehetséges. Ismeretes, hogy elég szigorú követelményeknek kell megfelelnie egy számítógépnek ehhez, például csak SSD meghajtókat támogat a Google folyamatos Internet-kapcsolatra optimalizált operációs rendszere.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő