Connect with us

Google: nem a Windows-ra

Laptop

Google: nem a Windows-ra

Linuxra és Mac OS X-re vált az amerikai keresővállalat.

A Financial Times értesülései szerint a Google nemrég elhatározta, hogy leváltja munkaállomásain futó Windows-ait, így a több mint 20 ezer alkalmazott hamarosan nem a Microsoft operációs rendszereivel végzi majd napi munkáját. A világ számos országában található irodák „wintelenítésének” igényét a biztonság magasabb szintre emelésével indokolta a Google.

Egészen odáig ment a keresőszolgáltatásáról ismertté vált amerikai vállalat, hogy a Windows-t tetette (részben) felelőssé az év elején történt kínai hackertámadás sikerességéért. „Sokan váltottak PC-ről, főként Mac OS X-re, a kínai hackertámadást követően.” – nyilatkozta a Google egyik alkalmazottja a Financial Times-nak.

Az újonnan munkába állított számítógépeken tehát immár nyoma sincsen Windows-nak: vagy az Apple operációs rendszere fut rajta, vagy linux. Sőt, a vállalat arra bátorítja alkalmazottait, hogy saját Chrome OS-t használják, ha az lehetséges. Ismeretes, hogy elég szigorú követelményeknek kell megfelelnie egy számítógépnek ehhez, például csak SSD meghajtókat támogat a Google folyamatos Internet-kapcsolatra optimalizált operációs rendszere.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom