Connect with us

technokrata

Processzorhiány

Laptop

Processzorhiány

Hatalmas érdeklődés a grafikus magot is tartalmazó CPU-k iránt.

Nemrég jelentette be az Intel legújabb, 32 nanométeres csíkszélességű, integrált grafikus magot is tartalmazó mobilprocesszorait, melyek gyártási eljárása a cég történelmének leggyorsabban bevezetett CPU-technológiája lett. Ennek ellenére problémáik akadtak a termelés tempójával, amit néhány amerikai kiskereskedelmi lánc tájékoztatása is alátámaszt. Egyikük, a különböző elektronikai alkatrészeket árusító Converge arról panaszkodott a minap, hogy a mobil Core i5/i3 processzorokból egyszerűen nem kapnak eleget. Már márciusban problémáik voltak az utánpótlással, de áprilisban még rosszabbra fordult a helyzet.

Különösen a Core i5-430M, i3-330M és i3-350M változatok esetében alacsonyak a készletek. Ezek a processzorok nem is érhetők el minden OEM számára, ami azt a furcsa helyzetet idézi elő, hogy némely értékesítőnél megvehetők, némelyeknél egy darab sincsen. Mindeközben az amerikai felhasználókból márciusban óriási érdeklődést váltott ki a lapka. Az Arrandale CPU-k iránti hatalmas igény oda vezetett, hogy az eredeti árhoz képest 20 százalékkal többért kínálták.

A hiány azonban már nem tart sokáig: az Intel bejelentette, hogy 32 nanométeres processzorainak gyártását felfuttatja, ami a következő hetekben jelentősen meg fogja növelni a rendelkezésre álló készleteket.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle