Connect with us

technokrata

Táblagép az Asus-tól

Laptop

Táblagép az Asus-tól

A tajvani gyártó megirigyelte az Apple iPad sikerét.

Régebben alaplapjairól volt ismert a tajvani vállalat, ám 2007 őszén, a netbook-forradalom kirobbantásával alapvetően új szerepbe pozícionálta magát. A piac azóta telítetté vált, a gyártóknak új területeket kell keresniük a vásárlók figyelmének felkeltéséért. Az egyik ilyen kitörési pont a Bill Gates által bejelentett tábla-PC lehet, melynek első, valóban életképesnek tűnő alternatíváját az Apple dobta nemrég piacra, iPad néven.

Nem akar lemaradni a sorban az Asus sem, ezért a tajvani vállalat nyilvánosság elé állt saját táblagépének tervével. Elképzelése szerint az Eee Pad a júniusi Computexen mutatkozik majd be a maga teljes valójában. Érdekessége, hogy nem Microsoft operációs rendszert fog futtatni, hanem a Google fejlesztette Android teljesít rajta szolgálatot. IPad-féle hiányosságoktól (USB portok, integrált webkamera, Adobe Flash támogatás) mentes lesz a készülék, ígérte az Asus.

Asus elképzelés az e-book olvasóról – a táblagép hasonló lesz?

Jerry Shen, a vállalat vezetője nagy jövőt jósolt az érintőképernyős készülékeknek. Vélekedése szerint ezek a masinák a netbook piac 10-20 százalékát is megszerezhetik – úgy, hogy mindeközben nagyobb árréssel kecsegtetik gyártóikat. A valószínűleg Nvidia Tegra chipre épülő masina körülbelül 500 dolláros áron lesz megvásárolható a mobilszolgáltatóknál. Ilyen áron 300 ezer darabot tervez értékesíteni belőle az Asus az idei évben. Ez azért nem kis szám (még az iPad sikeréhez viszonyítva sem), hiszen a harmadik negyedévig biztosan nem jelenik meg a piacon.

Az ősz azonban ebből a szempontból is érdekesnek ígérkezik: az MSI szintén ekkorra időzíti saját, M Pad névre keresztelt táblagépének megjelenését. A két gyártó abban bízik, hogy az iPad körüli rajongás hiánya ellenére készülékeik népszerűek lesznek, elsősorban versenyképes áraik és többlettudásuk miatt.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák