Connect with us

technokrata

AMD processzorok az Apple gépeiben?

Laptop

AMD processzorok az Apple gépeiben?

Négy évnyi Intel-barátság után hűtlenné válhat Steve Jobs cége.

Közel öt éve jelentette be az Apple, hogy PowerPC processzorait az Intel CPU-ira cseréli le. „Tíz év telt el a PowerPC processzorcsaládra történő átállásunk óta, és úgy gondoljuk, hogy most az Intel rendelkezik a legjobb technológiával a következő tíz évre.” – mondta akkor Steve Jobs, az Apple elnök-igazgatója. Úgy tűnik, hogy ez a tíz év mégis csak négy év lesz.

Évek óta barátságban

Legalábbis, ami az exkluzivitást illeti. Az AppleInsider értesülései szerint az AMD fejesei nemrég látogatást tettek az Apple központjában, melynek során – az AppleInsider szerint – a két vállalat vezetősége az Advanced Micro Devices processzorainak Apple gépekben való lehetséges alkalmazásáról tárgyalt. Mivel az AMD jelenlegi központi vezérlőegységei nem bírnak teljesítmény tekintetében versenyre kelni a jelenlegi Intel lapkákkal, a megbeszélés valószínűleg a jövőben megjelenő processzorokról szólt; mint amilyen a Bulldozer (Zambezi) vagy az integrált grafikus magot is tartalmazó Fusion (Llano).

Mindazonáltal az AMD már korábban betette a „lábát”: házon belül tudhatja magát grafikus technológiája révén. Ati videovezérlői már jó ideje teljesítenek szolgálatot az almás cég masináiban, nem is beszélve az integrált grafikus vezérlőt tartalmazó chipkészleteiről; így a két vállalat lehetséges együttműködése nem a nulláról indulna. Ugyanakkor az AMD-s processzorok Mac-ekben való használatának esélyét csökkenti, hogy Steve Jobs cége tradicionálisan egyetlen gyártótól szerzi be CPU-it, egyszerűségi és gazdaságossági okokból. Nem kizárt azonban, hogy egyes, kiemelt Macbook vagy Macintosh modellekben mégiscsak felbukkanhatnak Intel-rivális lapkák.

Az értesüléseket sem az Apple, sem az AMD nem kívánta kommentálni.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle