Connect with us

technokrata

Microsoft Visual Studio 2010

Laptop

Microsoft Visual Studio 2010

Új megoldások szoftverfejlesztőknek.

A Microsoft 2010. április 12-én jelentette be integrált szoftverfejlesztői környezetének legfrissebb verzióját, a Visual Studio 2010-et. Hazánkban a fejlesztők egy szakmai konferencia keretében közelebbről ismerkedhettek meg az újdonsággal. A Millenáris parkban helyet kapó eseményen részleteiben is megismerhették az új termékeket és technológiákat. A résztvevők által adott visszajelzésekből kitűnt, hogy a hazai fejlesztői közösséget elsősorban a tesztelés, a fejlesztői csoportmunka, a Windows Azure és a .NET 4.0 érdekli.

A Microsoft a bejelentéssel egyidőben megváltoztatta a termékek funkciókészletét is. Tette mindezt úgy, hogy az eddig csak a nagyobb fejlesztőcsapatok számára elérhető, fejlesztői csoportmunkát, verziókezelést, hibakezelést és munkatétel követést is nyújtó, korábban nettó 1 millió forintba kerülő Team Foundation Server mostantól a „Visual Studio with MSDN” verziót megvásárlók számára ingyenes lett.

A Visual Studio 2010 számos újdonságot kínál a fejlesztőknek, amelyek mindegyike elérhető az Ultimate verzióban:
– IntelliTrace: Segítségével a tesztelők kategorizálhatják a kijavításra váró programhibákat, sőt még egy pillanatképet is készíthetnek arról a környezetről, amelyben előfordulnak.
– Architecture Explorer: Az alkalmazás egészének vagy valamely apró részének minden részletre kiterjedő modellje készíthető el vele.
– Új réteg diagramok: Segítségükkel meghatározható egy alkalmazás logikai felépítése, valamint arra is képesek, hogy egyes kódrészleteket összevessenek az eredetileg elképzelt szerkezettel és megfeleltessenek annak.
– Hatékonyabb tesztelés: Míg a Test Professional 2010 jelentősen felgyorsítja a tesztelési folyamatot és garantálja, hogy bármilyen hibajelenség reprodukálható legyen, addig a Fast Forward for Manual Testing képes egymás után rögzíteni a tesztelés lépéseit, amelyek aztán később visszajátszhatók és megállíthatók lesznek. Utóbbi tulajdonság különösen a regressziós tesztelés során bizonyulhat hasznosnak.
– Iteratív fejlesztési folyamat: A fejlesztők automatikusan generált jelentések segítségével követhetik figyelemmel a projekt alakulását, ezáltal időben értesülhetnek a potenciális veszélyekről.

„Ez a konferencia volt a Visual Studio termékcsalád megszületése óta szervezett legnagyobb hazai fejlesztői konferenciánk. Reméljük, hogy a 18 különböző előadás és a hamarosan elinduló ingyenes tanfolyamaink között mindenki megtalálja azokat a témákat, amelyek hatékonyan segítik őt munkája során.” – mondta Lippé Szabolcs, a Microsoft fejlesztőeszközökért felelős termékmenedzsere.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek