Connect with us

technokrata

Telepítés nélküli szoftverfuttatás

Laptop

Telepítés nélküli szoftverfuttatás

Bárki próbára teheti a Novell új virtualizációs megoldását.

A Novell bejelentette alkalmazásvirtualizációs megoldásának legújabb verzióját, a ZENworks Application Virtualization 8-at, amely a továbbfejlesztett folyamatos letöltési funkciónak (streaming) köszönhetően akár 20-szor gyorsabban futtatja a virtuális alkalmazásokat a weben vagy egy központi fájltárolón keresztül. A Novell megoldása révén percek alatt virtualizálhatók a Windows-, .NET- vagy Java-alkalmazások, amelyet a felhasználók egy pendrive-on bárhová magukkal vihetnek, és bármilyen operációs rendszerrel rendelkező gépen kompatibilitási problémák nélkül, telepítés nélkül, biztonságosan futtathatnak.

A virtualizált alkalmazások ugyanúgy viselkednek, mintha az adott PC-n telepítve lennének, de az operációs rendszer, a rendszerleíró adatbázis és a futtatási környezetek változatlanok maradnak – ezért nem fordulhat elő alkalmazásütközés. Az alkalmazások előkészítésére és telepítésére fordított jelentős munkaidő nagy részét is megspórolhatjuk, ha virtualizált alkalmazással dolgozunk, amellett hogy a rendszer biztonságát sem veszélyeztetjük. A ZENworks Application Virtualization szorosan integrált a Novell ZENworks Configuration Management megoldással, ezért egyetlen egységesített életciklus-kezelési megoldás segítségével az összes fizikai és virtuális alkalmazás felügyelhető. A rendszer alkalmazástömörítést is kínál, amely opció segítségével még a régebbi ZENworks AXT-alapú alkalmazásokat is virtuális alkalmazássá alakíthatja át, valamint virtuális alkalmazásokhoz terjesztheti a javítócsomagokat, magától az alkalmazástól függetlenül.

A ZENworks Application Virtualization 6.x vagy 7.x aktív licencével, valamint érvényes szoftverkövetési szolgáltatással rendelkező valamennyi Novell ügyfél jogosult a ZENworks Application Virtualization legújabb verziójának használatára. A korábbi változattal rendelkező, de szoftverkövetést nem igénylő ügyfelek kedvezményes upgrade licencet vásárolhatnak követéssel 29 eurós listaáron.

A virtualizált szoftverek használata próbára tehető: OpenOffice.org, Infra Recoder, UFO: Alien Invasion.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek