Connect with us

Hirdetés

technokrata

IBM netbook, 40 ezer forint alatt

Laptop

IBM netbook, 40 ezer forint alatt

Simmbook – rekordolcsó hordozható számítógép.

Az IBM, a Canonical és a Simmtronics közösen bejelentették a Simmbook fantázianevű noteszgépet, melynek legnagyobb vonzereje ára lesz: a fejlődő piacok számára készített masinát várhatóan 190 dollárért kínálják majd. Habár részletekbe menően nem adott információt a Kék Óriás az eszköz hardveres felépítéséről, ígérete szerint egy teljesértékű laptop erejét kínálja kompakt csomagolásban. Persze azt nem szabad elfelejteni, hogy mire is készült a Simmbook.

Ne legyenek illúzióink: nem játékra. Irodai alkalmazásra fejlesztették, melynél legalább olyan fontos a szoftveres környezet, mint a vas, amin fut. A kis gép előretelepített állapotban tartalmazza majd az IBM Client for Smart Worköt (ami magában foglalja az IBM Lotus Symphony-t), illetve általa hozzáférhetővé válnak az IBM LotusLive szolgáltatásai. Utóbbi számítási felhőn keresztül végezhető csoportmunkára nyújt lehetőséget. Ezenfelül a megrendelő választhat további kék szoftverek közül, mint amilyen a Lotus Notes és a Lotus Sametime.

A kezdetben Dél-Afrikában, Indiában, Thaiföldön és Vietnámban megjelenő Simmbook az IBM szerint nagyjából fele akkora költséget jelent a vevőnek, mintha ugyanazt a tudást szeretné viszont látni, ámde Microsoft környezetben. A Kék Óriás így két legyet üthet egy csapásra: eddig feltáratlan piaci résbe nyomulhat be, népszerűsítve szoftvereit és szolgáltatásait, miközben ezzel szükségtelenné teszi az érdeklődők számára Windows-os platform kialakítását.

A Lotus Symphony révén dokumentumok, táblázatok és bemutatók hozhatók létre – az alkalmazás annyira kedvelt, hogy világszerte több mint 13 millió felhasználóval rendelkezik. A LotusLive pedig azokat az online funkciókat biztosítja, amelyek nélkül ma már nem lehet működtetni vállalkozást: felhő-alapú e-mailezést, webkonferenciák tartását, azonnali üzenetküldést, file-megosztást, kapcsolatmenedzsmentet és projektkövetést. A LotusLive még népszerűbb a Symphony-nál; szerte a világon több mint 18 millióan élnek lehetőségeivel – többek között a világ száz legnagyobb vállalatának több mint a felénél használják.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés