Connect with us

Hirdetés

technokrata

E-számlák befogadása

Laptop

E-számlák befogadása

Míg elektronikus számlák kibocsátására több megoldás is létezik, addig a számlák befogadására gyakorlatilag nincs hatékony eszköz Magyarországon. Pedig a bejövő e-számlák feldolgozására hamarosan minden vállalkozásnak szüksége lesz, ahogy egyre több cég választja az olcsóbb és egyszerűbb elektronikus számlázást. Sok számlabefogadónál a közelmúltban zavarokat okozott az e-számlák kezelése, hiszen ezek beemelése a könyvelésbe, megtekintése, megőrzése eltér a papíralapú számláktól. A könyvelők, könyvelőirodák számára különösképp fontos, hogy egy helyen, rendezetten kezelhessék az elektronikus számlákat.

A Számadó e-számla programban megadott, és csak ere a célra létrehozott, különálló e-mail címre érkező elektronikus számlákat a rendszer automatikusan érkezteti. A számlák beemelését követően ellenőrzi a tanúsítványokat, értelmezi a számla xml tartalmát és megjeleníti azt, majd adatbázisában eltárolja az adat- és a képfájlokat. A könyvelők számára különleges fontos, hogy lehetővé teszi a kontírozás beírását az elektronikus számlákhoz, ahonnan ezután már nem lehet kitörölni, legfeljebb egy könyvelési javítás után az új kontírozást új sorban fel lehet tüntetni. Így a program használatával szinte azonnal adódik a törvényi előírásoknak történő megfelelés, mely szerint a kontírozást a számlához, attól elválaszthatatlan módon, akár szoftveres megoldással is, de fel kell tüntetni.

„Néhány év múlva valószínűleg egységesebbek lesznek az e-számlák, de addig igazi kihívást jelentenek a befogadói oldalon, mert gyakorlatilag szállítónként eltér a formátum. A Számadó e-számlát felkészítettük a lehetséges változatokra, és folyamatosan fejlesztjük tovább az ügyfeleink által nekünk megküldött e-számlákkal. Minderre azért van szükség, mert nincsen pontosan definiálva az e-számla formátuma – többek között ezért vállaltam el az Informatikai Vállalkozások Szövetségében az elektronikus ügyvitel munkacsoport vezetését”. – mondta Kornis György, a Számadó ügyvezetője.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés