Connect with us

technokrata

3D-vel erősít az Ati

Laptop

3D-vel erősít az Ati

Egy driverfrissítés, és voila.

Az AMD grafikus üzletágának múlt heti bejelentése szerint hamarosan elérhetővé válik a Catalyst driver 10.3-as változata, ami számos újdonsággal vértezi fel az Ati videokártyák tulajdonosainak számítógépeit. Természetesen elsősorban a Radeon HD 5000-es sorozat egyes modelljeit magukénak tudók élvezhetik ennek az előnyeit – és még pont időben, hiszen az Nvidia már hamarosan (március végén) piacra dobja a régóta várt Geforce GTX 400-as sorozatot.

Legfontosabb újdonságként természetesen a 3D-s megjelenítést kell említeni: az Ati végül beadta a derekát, és a nyers erő mellett immár a háromdimenziós megjelenítést is fontos funkcióként kezeli. Saját Direct3D meghajtóprogramjának frissítésével külső forgalmazók előtt is megnyílik a lehetőség sztereoszkópikus képek megjelenítésére a legalább 120 herzes frissítési frekvenciával rendelkező monitorok esetében. Ezzel nem csak a 3D-s játékok jelenhetnek meg teljes pompájukban a megfelelő hardverrel szerelt PC-ken, de a harmadik dimenziós látványvilágot kihasználó Blu-ray filmek is lélegzetelállító mozizást nyújthatnak.

De nem csupán ebben a tekintetben változik a driver. A fejlesztéseknek köszönhetően a több grafikus vezérlővel szerelt (CrossfireX) rendszerekből több teljesítmény facsarható ki, ha az Ati egyszerre több monitort kezelő Eyefinity technológiáját használják. A CrossfireX profilok általánosságban is fejlődnek, így az egymonitoros konfigurációk esetében és teljesítménynövekedést tapasztalhat az, aki több GPU-s grafikus alrendszert üzemeltet. Emellett a DiplayPort Adio lehetővé teszi a hangadat közvetlen átjutását a PC-től a monitorig. Ennek hangszórókkal szerelt LCD-k esetén van haszna – eggyel kevesebb kábel is elegendő a megfelelő működéshez.

Az Ati bejelentése szerint javul az erőforrás-gazdálkodás, többmonitoros rendszereknél pedig immár kijelzőnként szabályozható a fényerő, szín- és kontrasztbeállítás.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom