Connect with us

Notebook játékra, 200 ezer forint alatt

Laptop

Notebook játékra, 200 ezer forint alatt

Kipróbáltuk, mennyire „játék-kész” Fujitsu Amilo PI 3560-as modellje.

Fekete, a Fujitsu márkanevét piros betűkkel viselő, kétrekeszes hordtáskában érkezett hozzánk a gyártó laptopja. A táska akár vállra is akasztható, ami egy ekkora (közel 3 kilogramm tömegű) noteszgép esetében megkönnyíti a „lábon hordozást”. Töltőadaptert és két DVD-t találtunk benne (természetesen az Amilo PI 3560-ason kívül): egyikre a Windows rendszervisszaállító backupja, míg a másikra a gép működéséhez szükséges driverek és a felhasználói kézikönyv került fel.

Tény, hogy elegáns külsőt kölcsönöz a fényes (zongoralakk) fekete bevonat a fedőlapon, ám ennek megvan az a hátránya, hogy gyakorlatilag csak kesztyűben lehet(ne) hozzáérni – minden ujjlenyomat azonnal meglátszik rajta. A laptopot felnyitva első blikkre a szokásos Fujitsu designvilág köszön vissza: futurisztikus-szögletes formák a fekete-szürke színek uralta billentyűzetpanelen. El sem tudom képzelni, hogy egy domina más márkát válasszon: a gyártó noteszgépeiből csak úgy árad a határozottság és az erő érzése.

A 16 colos, 1366×768 pixeles felbontású LCD fekete kávájába integrált 1,3 megapixeles webkamera és két mikrofon is került. Utóbbi előnye, hogy a környezeti zajokat jelentős mértékben képes kiszűrni VoIP beszélgetések alatt. A billentyűzet feletti sávba tervezték a Fujitsu mérnökei a hangszórókat, melyektől csodát ugyan nem lehet várni, de a méretükhöz képest jól teljesítik feladatukat.

Negatívum viszont, hogy a vállalat ragaszkodott a billentyűzet középre igazításához, így hiába a viszonylag nagy méret, numerikus gombok már nem fértek fel a gépre. Pedig, ha egy kicsivel balra csúsztatták volna a klaviatúrát, akkor még azok is elégedetten csettinthetnének, akik ragaszkodnak az asztali gépeknél megszokott funkcióhoz. Így viszont csak az Fn gomb használata maradt. Cserébe a billentyűzet „cseppbiztos”, azaz képes elvezetni a belekerült kismennyiségű folyadékot. Ha tehát ráfröccsen egy kis víz, nem történik katasztrófa; de tengerpartra azért ne vigyük magunkkal.

Egyetlen fehér LED-jét a billentyűktől baloldalra találjuk: a bekapcsológombot öleli körül. Ennél jobban csak a csuklótámasz töri meg a katonás rendezettséget. A Fujitsu designerei ugyanis nonfiguratív motívumokat, szinte már népművészeti hullámokat álmodtak a felületre, amitől olyan „hoztam is, meg nem is” érzet keríti hatalmába az embert. A szürke alapon szürke vonalak láttán érződik, hogy a tervezők enyhíteni akartak a szögletesség monotóniáján, de nem mertek igazán kibontakozni.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom