Connect with us

technokrata

Érintőképernyős laptop a Toshibától

Laptop

Érintőképernyős laptop a Toshibától

A Satellite U500 kihasználja a Windows 7 érintőképernyős lehetőségeit.

Az általunk korábban már kipróbáltToshiba Satellite U500 notebook 13,3 colos képátlójú, 1280×800 képpontos felbontású érintőképernyős változata a Windows 7 operációs rendszer alatt elérhető Windows Touch szolgáltatás nyújtotta előnyöket aknázza ki. Eldönthetjük, hogy az alkalmazásokat a Multi Touch érintőpad, a külső egér, a billentyűzet gyorsbillentyűi vagy a többujjas vezérlésű képernyő segítségével kívánjuk működtetni.

Szinte minden Windows 7 alatt futó program vezérelhető már az érintőképernyőn keresztül. Ujjunk a kijelzőn fel- vagy lefelé történő mozgatásával végiggörgethetünk egy dokumentumon vagy weboldalon, a kijelző kétszeri érintésével pedig duplán kattinthatunk. A jobb gombbal való kattintást az egyszerű „megnyomás és nyomva tartás” művelet helyettesíti, míg a fájlokat „megérintés után” húzhatjuk át egyik helyről a másikra. A kijelzőn fotóinkat vagy dokumentumainkat ujjaink ollózó mozdulataival nagyíthatjuk ki, míg képekeinket elforgatni egyik ujjunk a másik körüli „átpördítésével” tudjuk. A fentieken kívül több további „multi-touch mozdulat” is a rendelkezésünkre áll.

Az érintőképernyős megoldásnak köszönhetően könnyebben kezelhető a Toshiba LifeSpace alkalmazás, amely a BulletinBoard projektszervező eszközt és a ReelTime fájlkereső alkalmazást is tartalmazza.

A 2 kilogrammnál valamivel nehezebb laptop az Intel új, Core i3 és i5 processzorcsaládjára épül. Akár 8 GB-nyi 1066 MHz-es DDR3 memóriát is képes befogadni, merevlemezének kapacitása pedig fél terabyte-os is lehet. A háttértároló 3D gyorsulásérzékelővel van felruházva, így egy hirtelen külső behatás (például asztalról lelökés) esetén sem következik be jóvátehetetlen kár az adattároló felületen.

Integrált videokártyával, DVD-Super Multi optikai meghajtóval és wireless szabványok széles tárházával – WLAN (802.11 b/g/n), Bluetooth 2.1 + EDR – látták el a masinát. HDMI, USB 2.0, eSATA/USB kombinált csatlakozó teszi teljessé a képet, és természetesen a soros portok Sleep-and-Charge funkcióval, rendelkeznek, vagyis a laptop kikapcsolt állapotbna is képes USB-s eszközeink töltésére.

A Toshiba laptopja – az RoHS-szabályozásnak megfelelően – korlátozott mennyiségben tartalmaz ólmot, higanyt és egyéb veszélyes anyagokat, így mérsékli a környezetre gyakorolt káros hatásokat. Emellett az energiafogyasztás csökkentését segítő Toshiba Eco alkalmazás jelzi a felhasználó számára, hogy mennyi energiát fogyaszt a laptop; illetve az Energy Star 5.0 szabvány előírásait is teljesíti.

Az érintőképernyős Satellite U500 2010. február közepétől vásárolható meg Magyarországon.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom