Connect with us

Multitouch tábla PC – netbook az Asus-tól

Laptop

Multitouch tábla PC – netbook az Asus-tól

Elforgatható, és egyszerre több érintést is kezelni képes kijelzővel érkezik a távol-keleti gyártó legújabb hordozható számítógépe. Bemutatóvideóval!

A táblagépek körüli állóvizet az Apple kavarta fel nemrég iPadjével, de nem Steve Jobs cége az egyetlen, amely fantáziát lát az érintőképernyős számítógépekben. Bejelentkezett az Asus is, mely az öszvér, angolul úgynevezett convertible tábla-PC típust favorizálja. A legújabb Eee PC ugyanis elforgatható és a billentyűzetre hajtható LCD-vel rendelkezik; ilyenkor a 10,1 colos kijelző (1024×600 pixeles felbontás) érintőképernyős funkciója teljes mértékben kihasználható. Fontos tényező, hogy egyszerre több érintést rezisztív módon kezelni képes panelt kapott a masina.

Az Eee PC T101MT Windows 7-et futtat operációs rendszer gyanánt, operatív tárának mérete pedig 2 GB-ig skálázódhat. Winchester gyanánt egy 160 vagy 320 GB-os modell szolgál benne, és természetesen vezetékmentes szabványok sorát (Bluetooth 2.1+EDR, 802.11b/g/n Wi-Fi) ismeri. 0,3 megapixeles integrált webkamerával, VGA kimenettel és három 2.0-s USB porttal is ellátták, valamint egy SD/SDHC/SDXC kártyaolvasó áll készen a fényképezőgépek, mobiltelefonok, PDA-k adatainak gyors leolvasására.

A vállalat 500 GB-nyi tárterületet kínál saját, Asus Webstorage nevű szolgáltatásának keretei között a leendő vásárlóknak. Egyetlen dolog ismeretlen már csupán: a kis masina ára, melyet még nem árultak el a távol-keletiek.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom