Connect with us

technokrata

Új Intel Itanium processzor

Laptop

Új Intel Itanium processzor

Az Itanium 9300-as sorozata elődje teljesítményének több mint kétszeresét kínálja.

A kétmilliárd tranzisztorból felépülő négymagos Itanium 9300 processzoronként nyolc utasításszállal (a javított Intel Hyper-Threading technika révén), több gyorstárral, akár a rendszeren belüli chip összeköttetések (Intel QuickPath Interconnect technológia) sávszélességének nyolcszorosára emelkedésével, ötszörös memóriasávszélességgel, és hétszeres memóriakapacitással és a szabványos DDR3 modulok támogatásával rendelkezik.

A korábban Tukwila kódnéven ismert processzor fejlett hardveres hibaellenőrző architektúra (machine-check architecture) a hibák kezelését koordinálja a hardver, firmware és az operációs rendszer között. Az Intel virtualizációs technológiájának második generációját alkalmazza. Az Intel 7500 chipset közvetlenül képes I/O eszközöket egyes virtuális gépeknek dedikálni.

Az Intel Itanium 9300 sorozatra épülő rendszerek binárisan kompatibilisek lesznek a meglévő szoftverekkel, és teljesítménybeli növekedést képviselnek mindenféle további szoftveres optimalizáció nélkül is. A Poulson kódnéven ismert következő generációs Itanium processzor egy fejlett többmagos architektúrát hoz majd magával. A további, fejlesztés alatt álló Itanium processzorokat foglalat és bináris kompatibilitással tervezik a 9300-as sorozatra épülő szerverekkel és szoftverekkel. A cél, hogy a teljesítményt és kapacitásokat az egyes hardverek cseréjével lehessen növelni a szoftver újrafordításának szükségessége nélkül.

Az órajelek és tápfeszültségek dinamikus optimalizálása lehetővé teszi, hogy csökkenjen a fogyasztás, mikor a terhelés alacsony, és maximalizálható legyen a teljesítmény, ha szükséges. Az úgynevezett Demand-based switching, amely az Intel mobilprocesszorokban régóta ismert SpeedStephez hasonlatos, csökkenti az órajelet, ha alacsony a kihasználtság, míg az Intel Turbo Boost képes akár a gyári érték fölé is pörgetni a processzormagot, ha sebességre van szükség, de a fogyasztás nem érte még el a plafont.

Intel Xeonnal közös elemek
Az Itanium 9300 processzorsorozat és a Nehalem EX kódnéven ismert Intel Xeon processzorok számos platformelemen osztoznak, beleértve a QuickPath összeköttetéseket, az Intel Scalable Memory Interconnectet, és az Intel 7500 Scalable Memory Buffert (hogy ki lehessen használni az iparilag szabványos DDR3 adta előnyöket), és az I/O hubot, amely a 7500-as chipset.

Az Intel Itanium 9300 processzorok ára nettó 946 és 3838 dollár közé esik ezerdarabos rendelés esetén. Az első szerverek szállításai várhatóan 90 napon belül megindulnak.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom