Connect with us

technokrata

Színes nyomtatás: szilárdtintás technológiával gyors, olcsó és környezetbarát

Laptop

Színes nyomtatás: szilárdtintás technológiával gyors, olcsó és környezetbarát

Sokan meglepődve fogják tapasztalni, hogy a színes nyomtatás jóval kevesebbe kerül, mint ahogy eddig feltételezték.

A Xerox Magyarország Kft. csütörtöki sajtótájékoztatóján mutatta be a hazai közönségnek a világ első A3 méretű, nagy teljesítményű szilárdtintás multifunkciós termékcsaládját. A ColorQube 9200 sorozat már a fekete-fehér nyomatéval megegyező áron képes kiváló minőségű színes dokumentumok előállítására, úgy, hogy közben jelentős mértékben csökkenti a környezetre gyakorolt káros hatásokat.

Újrahasznosított műanyagból

„A Xerox ColorQube 9200 sorozat áttörést jelent a piacon, mivel a színes oldalakat az eddigieknél sokkal kedvezőbb, akár a fekete-fehér nyomatokéval megegyező áron kínálja. Az új szilárdtintás sorozat berendezéseinek használata során ügyfeleink az adott dokumentumon felhasznált színmennyiségnek megfelelő mértékű díjat fizetnek. Az egyedülálló árazási stratégia lehetővé teszi, hogy a költségtakarékossági okokból korábban fekete-fehérben előállított anyagokat is színesben nyomtassuk ki. Ráadásul szükségtelenné válik bizonyos dokumentumok, például fejléces levélpapírok nyomdai előnyomása is, vagyis egy eszközzel számos szolgáltatást válthatunk ki, miközben pénzt takarítunk meg és a környezetet is kíméljük” – hangsúlyozta Lipták Zalán a Xerox Magyarország Kft. Szolgáltatási üzletágának igazgatója.

Költséghatékony árazás
A Xerox által alkalmazott háromszintes árazás lényege, hogy megszünteti az egyenárazási rendszert, amely szerint a végfelhasználó akár egy darab színes pixel nyomtatásáért is ugyanannyit fizet, mintha egy teljesen lefedett színes oldalt nyomtatott volna. Az alábbi árazási csomagokkal a végfelhasználók az eddigieknél jóval költséghatékonyabb nyomtatást érhetnek el:

 • Egy kevés színt, például logót, kisméretű grafikai elemet tartalmazó átlagos irodai dokumentum nyomtatása ugyanannyiba kerül, mintha fekete-fehérben készült volna.
 • Egy néhány színes ábrát magában foglaló dokumentum – mint például egy kinyomtatott weboldal vagy egy egyszerűbb brosúra – nyomtatására megközelítőleg fele annyit kell költeni, mint lézernyomtatás esetében.
 • A színpompás marketingkiadványok és egyéb hasonló, sokszínű nyomatok ára megegyezik a lézernyomtatón készült dokumentumok árával, vagyis a felhasználó semmiképpen sem fizet többet az eddigieknél.
 • A FinallyColorIsLess.com oldalon az érdeklődők kiszámíthatják, hogy jelenlegi nyomtatási költségeikhez képest mekkora megtakarítás érhető el a ColorQube termékekkel. Az egyszerűen használható alkalmazás segítségével egyértelmű választ kapnak arra, hogy nyomtatandó dokumentumaik melyik árkategóriába esnek, és így milyen költséggel jár előállításuk. Sokan meglepődve fogják tapasztalni, hogy a színes nyomtatás jóval kevesebbe kerül, mint ahogy eddig feltételezték.

  Környezetbarát kialakítás és működés
  A ColorQube-ban használt, szobahőmérsékleten szilárd, tömb alakú tinta a nyomtatóban olvad fel, és folyékony állapotban kerül a papírra. Festéktartó kazettára tehát nincs szükség, így a hasonló lézerberendezésekhez képest a termékcsalád 90 százalékkal kevesebb hulladékot termel, valamint mérsékli a környezeti ártalmakat a gyártás és a szállítás során. A Rochesteri Technológiai Intézet által megerősített, az Amerikai Egyesült Államokban végzett kutatás szerint a ColorQube berendezések tíz százalékkal kevesebb üvegházhatású gázt bocsátanak ki, mint a hasonló lézertermékek, valamint a teljes termékéletciklusra vetített energiafelhasználásuk is kilenc százalékkal kevesebb. Ráadásul a zsírkrétára emlékeztető szilárdtinta-tömbök egészségre ártalmatlan anyagból készülnek.

  Üzemelés közben is utántölthető

  Egyszerű üzemeltetés és karbantartás
  A ColorQube berendezéseket rendkívül egyszerű használni és karbantartani. A nagyméretű, színes érintőképernyő egyértelműen mutatja a funkciókat, továbbá tájékoztató videók könnyítik meg a papírbetöltést vagy a hibaelhárítást. A multifunkciós eszközök bővíthető szoftverplatformja (Extensible Interface Platform) segítségével a kijelzőről elérhető további, egyedi alkalmazásokat hozhatunk létre.

  A ColorQube tisztítóegységét ritkán, mintegy 250.000 nyomatonként kell kicserélni, és a műveletet a felhasználó is könnyedén el tudja végezni. A berendezésekbe betöltött szilárdtinta-rudak 55.000 oldal nyomtatására elegendőek, utántöltésük pedig működés közben könnyedén elvégezhető: a tömböket egy egyszerű mozdulattal a megfelelő egységbe kell helyezni.

  Kiváló minőség gyorsan
  A berendezések új fejlesztésű nyomtatófejei a korábbiakhoz képest 400 százalékkal növelik a festékáramlás sebességét, így a leggyorsabb modell percenként akár 85 oldalt nyomtat. „A teljesítmény mögött 880 darab új fejlesztésű, mikroszkopikus – fél emberi hajszál vastagságú – fúvóka áll, amelyek az eddigieknél kétszer sűrűbben helyezkednek el. A ColorQube-ban négy darab, kártyapakli méretű nyomtatófej helyezkedik el, amelyek tölcséreken keresztül juttatják a tintát a nyomathordozóra összesen több mint 3.500 fúvókán keresztül” – mondta Udvardi Gábor, a Xerox Magyarország Kft. Irodatechnikai üzletágának termékmenedzsere.

  Mindezeknek köszönhetően a ColorQube kiváló nyomtatási minőséget és élénk színeket garantál különféle típusú nyomathordozókon, különösen újrahasznosított papíron. A színminőség minél tökéletesebb beállítása érdekében a berendezésekhez Adobe PostScript3 leírónyelv, PANTONE direktszín-beállítási funkció és számos színkalibráló alkalmazás tartozik.Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom

Black Friday

Dotkom

Indul a Black Friday hete az Euronics-ban

2019. november 12. kedd

Dotkom

Rekord összegű kártérítést kap a svéd Foreo

2019. november 8. péntek
JunctionX Budapest
red november

Dotkom

Black Friday helyett Red November a Vodafone-nál

2019. november 1. péntek
OTP Simple

Dotkom

Egyre többen vásárolunk mentett kártyaadatokkal

2019. október 31. csütörtök