Connect with us

Hirdetés

technokrata

Adatközpont, mint üzleti vállalkozás

Laptop

Adatközpont, mint üzleti vállalkozás

Új InfraStruXure Management szoftvercsomag az APC-től

Az APC InfraStruXure Management szoftvercsomag sokkal több, mint egy az energiaellátást, hűtést, biztonságot és környezeti jellemzőket megfigyelő, ellenőrző hagyományos eszköz. Az APC megoldása olyan információkat is elérhetővé tesz, illetve olyan funkciókat is biztosít, amelyekkel már úgy kezelhetik az adatközpontot, mint egy üzleti vállalkozást. Néhány ezek közül: a változtatások előzetes szimulációs lehetősége; a kihasználatlan kapacitások megjelenítése; a berendezések öregedésének és állapotának figyelése; a hatékonysági index (PUE) lekérdezése pillanatnyi állapotra vagy időben visszamenőleg; energiafelhasználás és költségek. A szoftvercsomag elkerülhetővé teszi a többszörös bejelentkezést, leegyszerűsíti a napi működtetéshez szükséges tanulást, valamint jobb rálátást biztosít az adatközpont működésére az adatok és folyamatok olyan vizuális megjelenítésével, mint az előre beállított és testre szabható térkép nézetek; a változások irányát mutató lekérdezések; a fizikai nézetek valamint az eszközök kezelőfelületének elérhetősége a menedzsment platformon keresztül.

A szoftvercsomag az iparágban elsőként nyújt gyártófüggetlen megoldást, valamint a kritikus informatikai támogató rendszerek legszélesebb integrációját is biztosítja. A rendszer lehetőséget teremt a Schneider Electric PowerLogic ION-Enterprise energiamenedzsment, illetve épületfelügyeleti rendszerek és vállalati menedzsment platformok integrálására. A megfigyelést, felügyeletet és ellenőrzést, valamint a felmerülő problémák kezelését egy felhasználóbarát, átlátható felhasználói platformon végezhetik.

Az InfraStruXure Energy Efficiency modul segítségével könnyen érthetővé válik, hogy miért és mennyi energiára van szükség az egész adatközpont működtetéséhez, összehasonlítva azzal, hogy mennyi az installált informatikai eszközök áramfelvétele. Az adatközponti vezetőknek ezenkívül lehetőségük van arra is, hogy egy műszerfalhoz hasonlatos webes felületen kapjanak részletes betekintést az energiafelhasználás hatékonyságáról egészen az alrendszerek szintjéig. Ezzel felismerhetik, hogy mely pontokon lehet a hatékonyságot növelni. Mivel a szoftver nemcsak mérések alapján tud az alrendszerekről adatokat adni, hanem számításokon alapuló becsléssel is, azok az ügyfelek is ki tudják használni az alkalmazás előnyeit, akik kevés energiafelhasználást mérő műszerrel rendelkeznek.

Az InfraStruXure Operations modul készletnyilvántartási és készletmenedzsment funkciót biztosít a hibás eszközök valós időben történő megjelenítésével az adatközpont fizikai elrendezését mutató grafikus felületeken, valamint hibaelhárítási módokra is javaslatokat tesz. A rendszer lehetőséget nyújt az adatközpont átfogó nézetére, a nézetek strukturált váltására az áttekintő képtől egészen egy berendezés nézetéig. A rendszer részét képező PUE kalkulátor a napi energiafelhasználásról ad információkat.

Az APC InfraStruXure Management szoftver legújabb verziója 2010 januárjától Magyarországon is elérhető.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés