Connect with us

Többet fogyasztanak a Windows 7 laptopok?

Laptop

Többet fogyasztanak a Windows 7 laptopok?

A Microsoft utánanéz a jelenségnek.

Mobil környezetben az adott operációs rendszer generálta energiafogyasztás legalább olyan fontos tényező, mint az OS biztonsága vagy könnyű használhatósága. Míg desktop PC-k esetén nem kardinális kérdés a nem használt merevlemez(ek), kijelző lekapcsolása, noteszgépünk használati idejét jelentős mértékben tolhatja ki például egy okosan megválasztott LCD-fényerő is. Számos beállítási lehetőséget kínálnak ezért az újkori operációs rendszerek a gépek energiafogyasztásának mérséklésére, mely funkcionalitásban a Windows 7 sem marad alul.

Vagy mégis? Több olyan beszámolót is kapott már a Microsoft, mely szerint változatlan hardver mellett, Windows 7 használata esetén többet fogyaszt egy hordozható számítógép, mint korábbi operációs rendszerekkel telepítve (a tavalyi év végén mi is írtunk róla). Sőt, mi több, az akkumulátor lecserélését indokolatlanul is javasolta az OS. Redmond ezért nemrég bejelentette: kivizsgálja a problémát, méghozzá hardverpartnereivel együttműködve elemzi a jelenséget.

A Microsoft vizsgálódásai szerint van valami a dologban, ám az amerikai gigász ártatlannak vallja magát. Redmond ugyanis úgy véli, hogy a probléma forrása a BIOS-ban keresendő, vagyis hardveres gonddal állunk szemben. A Windows 7 rendelkezik egy, az akkumulátor töltési szintjéről tájékoztató eszközzel, amely a BIOS-ból veszi (hibás) adatait. Ennél tovább azonban nem jutottunk (egyelőre), így nem tudni, hogy lesz-e patch, firmware frissítés vagy bármilyen megoldás a jelenségre.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom