Connect with us

Hirdetés

technokrata

Többet fogyasztanak a Windows 7 laptopok?

Laptop

Többet fogyasztanak a Windows 7 laptopok?

A Microsoft utánanéz a jelenségnek.

Mobil környezetben az adott operációs rendszer generálta energiafogyasztás legalább olyan fontos tényező, mint az OS biztonsága vagy könnyű használhatósága. Míg desktop PC-k esetén nem kardinális kérdés a nem használt merevlemez(ek), kijelző lekapcsolása, noteszgépünk használati idejét jelentős mértékben tolhatja ki például egy okosan megválasztott LCD-fényerő is. Számos beállítási lehetőséget kínálnak ezért az újkori operációs rendszerek a gépek energiafogyasztásának mérséklésére, mely funkcionalitásban a Windows 7 sem marad alul.

Vagy mégis? Több olyan beszámolót is kapott már a Microsoft, mely szerint változatlan hardver mellett, Windows 7 használata esetén többet fogyaszt egy hordozható számítógép, mint korábbi operációs rendszerekkel telepítve (a tavalyi év végén mi is írtunk róla). Sőt, mi több, az akkumulátor lecserélését indokolatlanul is javasolta az OS. Redmond ezért nemrég bejelentette: kivizsgálja a problémát, méghozzá hardverpartnereivel együttműködve elemzi a jelenséget.

A Microsoft vizsgálódásai szerint van valami a dologban, ám az amerikai gigász ártatlannak vallja magát. Redmond ugyanis úgy véli, hogy a probléma forrása a BIOS-ban keresendő, vagyis hardveres gonddal állunk szemben. A Windows 7 rendelkezik egy, az akkumulátor töltési szintjéről tájékoztató eszközzel, amely a BIOS-ból veszi (hibás) adatait. Ennél tovább azonban nem jutottunk (egyelőre), így nem tudni, hogy lesz-e patch, firmware frissítés vagy bármilyen megoldás a jelenségre.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés