Connect with us

technokrata

Mikor jelenik meg a Windows 8?

Laptop

Mikor jelenik meg a Windows 8?

Első hírek a Microsoft következő operációs rendszeréről.

A Windows Vista fiaskóját kiküszöbölni hivatott Windows 7 sokak számára meglepően gyorsan érkezett. Az igazság azonban az, hogy a Windows XP életciklusa nyúlt meg jelentős mértékben, elsősorban a Microsoft Biztonságos Számítástechnika Kezdeményezése miatt. Ahelyett ugyanis, hogy a Windows 95-98-ME kiadása között eltelt 2-3 éves ciklust tartotta volna Redmond, Gates kiadta az ukázt: biztonságosabbra kell faragni a Windows XP-t. És habár a döntés helyességét utólag nem vitathatjuk, mindez azzal járt, hogy a Windows Vista jelentős késést szenvedett.

Ugyanakkor a Windows 7 már a „megszokott” tempóban váltotta a Vistát, bár sokak szerint a W7-tel vált olyanná a Vista, amilyennek eredetileg lennie kellett volna. Az egyelőre hivatalos nevet nem kapott, de egyszerűsége és kézenfekvősége miatt Windows 8-nak nevezett operációs rendszer is elméletileg hasonló ütemben érkezik. Egy korábbi Microsoft alkalmazott által nemrég közzétett adat szerint a Microsoft tervei 2011 júliusáról szólnak, vagyis a következő év közepén kaphatjuk kézhez az új OS-t.

Chris Green, a feltételezett ex-alkalmazott az „Estimated Product Support Life Cycles” dokumentum közreadásával próbálja bizonyítani értesülését. Ebben nem csak a W8, hanem további 10 fő Microsoft szoftver debütálása is megtekinthető – vagyis csak volt megtekinthető, mivel Redmond eltávolíttatta azt. Green ugyanis egy microsoftos blogban tette közzé értesüléseit. Szerencsére a Hexus.net újra publikálta az alább látható táblázatot.

Persze a fentieket nem szabad készpénznek venni; a Microsoft nem is erősítette meg az adatokat (ugyanakkor nem is cáfolta hivatalosan).Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom