Connect with us

technokrata

Hazánkban az új Intel Core processzorok

Laptop

Hazánkban az új Intel Core processzorok

Az első 32 nanométeres processzorok Magyarországon.

A nemzetközi bejelentést követően (melyről mi is beszámoltunk) az Intel Corporation és partnerei Magyarországon is bemutatták a 2010-es, új Intel Core processzorcsaládot és az erre épülő, most megjelenő számítógépeket. Az új Core i7, i5 és i3 chipek megjelenése egybeesik az Intel új 32 nanométeres gyártási eljárásának megérkezésével, amelyet – a vállalat történetében elsőként – arra alkalmaz a cég, hogy azonnali teljesítéssel processzorokat állítson elő és szállítson különféle árszinteken, már HD-grafikát integrálva a processzorba. Olyan partnerek álltak nyilvánosság elé az új technológiával felszerelt gépekkel, mint az Acer, Asus, Fujitsu, HP, Lenovo, Sony, FEFO, Albacomp, HRP Hungary és a CHS Hungary.

Az Intel számos platformot felfed, köztük több mint 25 processzort, vezetéknélküli adaptert és chipsetet, beleértve az új Intel Core i7, i5, i3 processzorokat, Intel 5 sorozatú chipseteket, és Intel Centrino Wi-Fi és WiMAX adaptereket, amelyek tartalmazzák az új Intel My Wi-Fi képességeket. Több mint 400 laptop és desktop PC modell várható a gyártóktól ezekre a termékekre építve, további 200 beágyazott eszköz mellett.

Az új Core i7 és Core i5 processzorok egyúttal rendelkeznek az Intel Turbo Boost technológiájával, ami a teljesítmény adaptív növelését teszi lehetővé, a futtatott feladathoz igazítva, hogy azonnali gyorsulást biztosítson akkor, mikor szükség van rá. Az Intel Hyper-Threading Technológia az Intel Core i7, i5 és i3 processzorokban is elérhető, és jobbá teszi a többfeladatos munkavégzést azáltal, hogy minden egyes processzormag több szálat futtathat.

Mindemellett nem hal ki a Pentium név sem, ezek a processzorok képviselik a belépőszintet az Intel portfoliójában. Emellett továbbra is piacon lesznek az olcsó, kompakt hordozható számítógépekbe és nettopokba szánt Atom processzorok. Ebben a kavalkádban segít kiigazodni az Intel csillagozásra alapuló jelölése, ahol öt csillag szimbolizálja a legerősebb, játékra, multimédiás szerkesztésre ajánlott lapkáit, és egy csillag a belépőszintű, alap teljesítményt nyújtó példányokat. A konfigurációk közötti választást könnyíti az a program, amit az Intel magyar nyelven is közzétett: kinek-kinek az igényei szerinti CPU-t javasol, attól függően, hogy a vásárló mire szeretné használni leendő számítógépét.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák