Connect with us

technokrata

SSD, kezdőknek

Laptop

SSD, kezdőknek

„Célunk, hogy az SSD-meghajtók minél szélesebb körben elterjedjenek, ezért még alacsonyabb áron elérhető, a teljesítményt továbbra is növelő termékeket fejlesztünk. Az új, SSDNow V sorozatba tartozó 30 GB-os Boot Drive mindkét kitűzésünknek megfelel” – mondta Kaszál Norbert, a Kingston Technology Magyarországért és Szlovéniáért felelős üzletfejlesztési menedzsere. A meghajtót arra tervezték, hogy egy meglévő merevlemezzel (HDD) párhuzamosan működjön. A PC operációs rendszere és a kulcsfontosságú alkalmazások az SSD-meghajtón helyezkednek el, a dokumentumok, zenék, fájlok és fényképek pedig a merevlemezen maradnak.

A drive támogatja a Windows 7 trim szolgáltatását, amelynek segítségével a meghajtó teljesítménye nem csökken az élettartam során. Az ipari szabványoknak megfelelő PCMark Vantage Advanced HDD Suite használatával a 30 GB-os Boot Drive 20257 pontot ért el Windows 7 operációs rendszeren a 7200 percenkénti fordulatszámú merevlemez 3294 pontjához képest. A Windows XP operációs rendszerhez készült PCMark 05 mérésén a 30 GB-os Boot Drive 22519 pontot szerzett a merevlemez-meghajtó 6508 pontjával szemben. A PCMark Vantage Advanced HDD Suite és a PCMark 05 olyan tesztsorozatokat végez el, mint például a Windows 7 és XP indítása, fényképek importálása, zene hozzáadása a Windows Media Center műsortárához, illetve alkalmazások betöltése. Az elért pontszám az egy másodperc alatt áthelyezett bájtok számát jelzi.

A meghajtó csomagban is elérhető, amely egy másolószoftvert, 2,5-3,5” rögzítőkészletet és SATA adat- és elektromos kábelbővítést is tartalmaz; illetve a RAID-konfigurációt használók számára két 30 GB-os SSD Boot Drive meghajtót és további kábeleket kínál csomagban. A Kingston SSDNow V sorozatába tartozó 30 GB-os Boot Drive 2010 februárjában kerül a boltokba. A csomaghoz hároméves jótállás és 24 órás technikai támogatás jár.

Műszaki adatok
– Szekvenciális sebesség: akár 180 MB/mp olvasás, 50 MB/mp írás
– 2,5″-os méretű, NAND flash memóriák
– halkan és minimális hőkibocsátással, mozgó alkatrészek nélkül működik
– támogatja a S.M.A.R.T. önfigyelési, elemzési és jelentéskészítési technológiát
– Tárolási hőmérséklet: -40° C és 85° C között
– Hőmérséklet működés közben: 0 °C és 70 °C között
– Rezgés működés közben: 20 G csúcsérték, 10-2000 Hz, tengelyenként 20 perc, 3 tengely
– Rezgés működésen kívül: 20 G csúcsérték, 10-2000 Hz, tengelyenként 12 ciklus, 3 tengely, tengelyenként 20 perc
– Energiafelhasználási adatok: Olvasás: 1,4 W (jellemző), 2,5 W (maximális); Írás: 1,7 W (jellemző), 4,2 W (maximális); Üresjárat, készenléti állapot, alvó állapot: 55 mW (jellemző)
– Várható élettartam: 500 000 átlagos üzemóra két meghibásodás közöttSzólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák