Connect with us

technokrata

25 millió Asus alaplap

Laptop

25 millió Asus alaplap

Idén minden korábbinál többet gyárt a távol-keleti vállalat.

Az elsősorban alaplapjairól ismert Asustek nemrég jelentette be terveit, a számítógépek alapvető hardverelemének gyártásával kapcsolatban. A távol-keleti vállalat egyik alelnöke, a nyílt platform üzletágért felelős Chewei Lin nyilatkozata szerint a tavalyi, 21 milliós darabszámot jelentősen, 20 százalékkal fogják felülmúlni az idén; ezzel elérik a 25 milliós mérföldkövet.

Ennek okaként Lin az EU-s és kínai piacokon tapasztalható változásokat jelölte meg. A rizs hazájából és az öreg kontinensről is számos gyártó szorult ki az elmúlt néhány évben: a gazdasági válság következményeként egyszerűen elfogytak tartalékaik a vastag profitrátával amúgy sem kecsegtető szegmensben, és így bedobták a törölközőt. Az ügyfeleket azonban ki kell szolgálni, ez pedig a talpon maradottak kicsiny táborát erősíti.

Az első negyedévben 5, a másodikban 6 millió leszállított alaplappal számol az Asustek, és a második félévre még ambiciózusabb terveket dédelget: a nyári uborkaszezont, az őszi iskolakezdést és az év végi vásárlási lázat is magába foglaló időszakban további 14 milliót szeretnének értékesíteni. Ezzel nagyjából a teljes piac harmadát tudhatják maguknak a távol-keletiek. 2014-re pedig a piaci torta felét akarják megkaparintani.

Napjaink trendje a DDR3-ra és az USB 3.0-ra való átállás jegyében zajlik, a megszokott processzorgeneráció-váltások mellett. A fellendülésnek köszönhetően mindegyik átmenet viszonylag gyorsan zajlik majd le, így egy év múlva bizony keresni kell azokat az alaplapokat, amik még a DDR2 és/vagy USB 2.0 szabványt támogatják.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek