Connect with us

Hirdetés

technokrata

11 óráig bírja a Toshiba új laptopja

Laptop

11 óráig bírja a Toshiba új laptopja

A távol-keleti vállalat NB300-as netbookja közel fél napig használható, egyetlen akkumulátortöltéssel.

A Toshiba bemutatta 10,1 hüvelykes netbookját, a Toshiba mini NB300-at, mely több szempontból is kimagaslik kategóriájából. Akár 11 órás üzemidőt is biztosítani képes 6 cellás akkumulátora csak az egyik figyelemreméltó összetevője a hazánkban az első negyedévben boltokba kerülő kis masinának. A könnyű használhatóság érdekében az új Toshiba NB300 nagy, többujjas vezérlésű (multi touch) érintőlappal, valamint teljes méretű billentyűzettel is rendelkezik. A netbookra a Toshiba LifeSpace alkalmazáscsomag is felkerült, amellyel személyre szabottan rendszerezhetőek a mindennapi munkák és tevékenységek. A netbookhoz tartozik továbbá egy szinkronizáló szoftver is, amelynek segítségével a tárolt adatok összehangolhatóak az NB300, valamint a „fő” számítógép között.

A fényes fekete, vékonyan és ferdén vonalkázott „Cosmic Black” külső burkolat lapos, fekete billentyűzettel és csuklótámasszal egészül ki. De nem csak a külcsínre fordított figyelmet a gyártó, hanem speciális belső módosításokat is végzett rajta. Ilyen például a 3D ütközésérzékelő, amely véletlen leesések esetén úgy védi a merevlemezen tárolt adatokat, hogy az ütés bekövetkeztével azonnal eltávolítja az író-olvasófejet a winchester lemezei közül.

Ahogy a Toshiba többi noteszgépe, úgy az új netbook is eleget tesz az európai WEEE és RoHS-szabályozásnak. A Toshiba mini NB300 tanúsítottan teljesíti az ENERGY STAR® 5.0 előírásait. Alacsony fogyasztását például a LED-es háttérvilágításnak köszönheti: a megoldás révén az 1024×600 pixeles felbontású LCD kevesebb energiát igényel hagyományos társaihoz képest.

A nagyobb, 6 cellás akkumulátorral összesen 1,33 kilogrammot nyomó készülék Intel Atom processzorral (N450 – 1,66 GHz, 667 MHz), immár az új, 802.11n szabványt is támogató vezetéknélküli modullal és a Toshibánál megszokott Sleep-and-charge funkcionalitást nyújtó USB portokkal rendelkezik. Ez utóbbinak köszönhetően akkor is tölthetők USB-ről mobil készülékeink (PDA, mobiltelefon, fényképezőgép, hordozható médialejátszó), ha a netbookot kikapcsoltuk.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés