Connect with us

Hirdetés

technokrata

Drágulni fognak a winchesterek

Laptop

Drágulni fognak a winchesterek

Emelkedni kezdett az asztali PC-kbe szánt merevlemezek ára.

A noteszgépek idén is kihúzták a bajból a PC-ipart: a hordozható masinák eladásai lendületesem emelkedtek. Előre látta ezt a merevlemezgyártó ipar, ezért a 2,5 colos winchesterek gyártására alaposan ráfeküdtek. Ennek köszönhetően az idei évben nem is alakult ki komoly készlethiány, azaz a mágneses háttértárolók árai nagyjából stabilan maradtak.

Legalábbis a laptopokba szánt példányoké. Az asztali modelleknél ugyanis nem várt módon indult be az igények számának emelkedése, és ez meglepte a tajvani gyártókat, számolt be kutatásainak eredményéről a Digitimes. A Western Digital, a Seagate, a Hitachi, a Toshiba és a Samsung Electronics a 2,5 colos winchesterek termelését ugyan felfuttatta, de az asztali és szerverekbe készített merevlemezekét nem (eléggé).

Jelenleg a WD és a Seagate uralja a desktop piac javát: ez a két gyártó tudhatja magának a 3,5 colos egységek globális eladásainak 80 százalékát. Azonban mivel a laptopokra koncentráltak, nem bővítették kellő mértékben az asztali winchesterek gyártókapacitását. Elemzők szerint ez azzal fog járni, hogy a következő év közepére érezhető hiány fog beállni ezekből a készülékekből, aminek árfelhajtó hatása lesz.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés