Connect with us

Fekete Halál a Windows-ban

Laptop

Fekete Halál a Windows-ban

Lefagyó Windows 7-ek – Kék Halál helyett fekete képernyő fogadja a felhasználókat.

A BSoD kifejezést (Blue Screen of Death, amit magyarul „Kék Halál”-ra rövidítve szokás emlegetni) bizonyára minden Windows-t használó ismeri, még ha nem is tudja a szót a jelenséghez társítani. Tulajdonképpen a rendszer lefagyását jelző, egész képernyős hibaüzenetről van szó, amely kék háttere miatt kapta elnevezését. Windows 7 alatt egy sokkal „baljóslatúbb” változatára bukkantak nemrég.

BSoD – pólóra nyomtatva

Antivírus szoftverek fejlesztésével foglalkozik az a brit cég, amely a minap nyilvánosság elé állva tájékoztatta a felhasználókat a fekete képernyőről. A Prevx közlése szerint a redmondiak legújabb operációs rendszerét használók közül sokak tapasztalták már, hogy a bootolást követő bejelentkező képernyő helyett egyszerűen elsötétül a kijelző; az operációs rendszer betöltődési folyamata pedig megszakad. Ennek okáról eltérnek a vélemények (a Prevx szerint egy nemrég kiadott microsoftos biztonsági frissítés tehet róla, az amerikai szoftverfejlesztő azonban egy malware-t okol), de az biztos, hogy a jelenség létezik, és még nincs rá általános megoldás.

Sőt, mint kiderült, korábbi operációs rendszerekben is hasonló gyökerű probléma okozhat fekete képernyőt. A Prevx közlése értelmében a Windows 2000/NT/XP/Vista felhasználók is találkozhatnak hasonló lefagyással, melynek eredete közös lehet a Windows 7 kapcsán boncolgatni kezdett problémával. Vagy legalábbis nem állnak messze egymástól – a britek ugyanis rájöttek, hogy nem egy, hanem akár tíz oka is lehet a fekete képernyő boot közbeni megjelenésének.óSzólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom