Connect with us

technokrata

Sokkoló történet: visszahívott laptopadapterek

Laptop

Sokkoló történet: visszahívott laptopadapterek

Áramütést kockáztat, aki nem vesz részt az ingyenes akcióban.

A minap derült ki, hogy a Sony laptopjaihoz korábban számos esetben hibás töltőadaptert csomagoltak. Miután a vállalat több (egészen pontosan négy) bejelentést is kapott ügyfeleitől, hogy az eszköz miatt áramütés érte őket, úgy döntött, hogy önkéntességen alapuló visszahívási akcióba kezd.

A Vaio szériás noteszgépek önmagukban – ezúttal – semmi problémát nem jelentenek, ám akkumulátoraik töltéséhez szükséges adaptereik nem megfelelő gondossággal készültek a távol-keleten. Probléma van ugyanis egyes típusok szigetelőanyagával, ami rövidzárlatot okoz, és így áramütésveszélyt jelent a felhasználókra nézve. A Sony ezért azt tanácsolja az érintetteknek, hogy azonnal áramtalanítsák az adaptert, és vegyék fel a kapcsolatot a céggel.

Külön weboldalt is kapott az akció, amit érdemes felkeresni, de a vállalat pontosan meg is nevezte a defektes adaptereket. Eszerint a VGP-AC19V17, a VGP-PRBX1, a VGP-PRFE1, a VGC-LT, a VGC-JS240, a VGC-JS250, a VGC-JS270 és a VGC-JS290 sorozatú termékek esetében ajánlatos részt venni a visszahívási folyamatban. Ezen készülékek zöme 2007 után került értékesítésre, de az első modellek még 2005-ben jutottak el a vásárlókhoz.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom