Connect with us

Hirdetés

technokrata

Gyorsított Windows 7 élmény

Laptop

Gyorsított Windows 7 élmény

Optimalizálással még gördülékenyebb W7 használatban lehet részünk.

Habár a Windows 7 elődjénél, a Windows Vistánál sokkal jobban bánik az erőforrásokkal – vagyis hamarabb betöltődik, kevesebb memóriát foglal, nem terheli annyira a processzort -, van még hova fejlődni. Egy kis optimalizálással további teljesítményt lehet kicsikarni az operációs rendszerből. Azoknál a konfigurációknál, ahol a gyártó ezt megtette, az Enhanced Experience tanúsítvány garantálja a jobb teljesítményt.

Az egyik ilyen vállalat a távol-keleti Lenovo, amely a Microsofttal együtt fejlesztette ki a fent említett tanúsítványt. A Lenovo legtöbb Windows 7-es számítógépét a Lenovo Enhanced Experience rendszer követelményeinek megfelelően optimalizálta. „Három éven át a Lenovo és a Microsoft mérnökei azért dolgoztak, hogy az ezzel az operációs rendszerrel felszerelt gépek még jobban működjenek, gyorsabbak, stabilabbak és biztonságosabbak legyenek.” – mondta el Rory Read, a Lenovo elnöke és operatív igazgatója – „Az alapoktól építettük fel a hardver és szoftverek integrációját. Ennek eredményeként újat alkottunk az érintésérzékelésen alapuló technológiában, javítottuk a sebességet és a teljesítményt, valamint temérdek egyéb fejlesztést végeztünk el.”

A Windows 7 Lenovo Enhanced Experience matrica számos Think- és Idea-terméken megjelenik majd. Az Idea termékeken mind a rendszer indításának, mind leállításának ideje csökken, – nem optimalizált gépekhez viszonyítva – az előbbi több mint 30 százalékkal, utóbbi pedig közel a felére. Az EE logóval ellátott Idea gépek olyan grafikus kártyát tartalmaznak, amely a HD-kódolás terhének nagy részét leveszi a processzor válláról, így a Full HD felbontású (1920×1080 pixeles felbontású) videók is szaggatásmentesen játszhatók le rajta és kódolhatók is. A OneKey Rescue System 7.0 és a Lenovo Rescue System 3.0 által kétszer gyorsabb az archiválás és visszaállítás, mint az előző verzióknál. Ezenfelül a vírusirtó program egy gombnyomással elindítható még az operációs rendszer betöltése előtt.

Egyes Windows 7-tel szerelt Think számítógépek 56%-kal gyorsabban indulnak el, mint XP-t vagy Vista-t futtató társaik, és alig 5 másodperc alatt kikapcsolódnak. Ezenfelül, a Think számítógépeken az összteljesítményt javító ThinkVantage Technológiák állnak a felhasználók rendelkezésére. Az Enhanced Experience-szel felszerelt ThinkPad X200 Tablet és egyes T400s laptopok érintőképernyős kijelzővel érkeznek. A különböző hardver beállítások elérését a Lenovo SimpleTap névre keresztelt funkciója is segíti. Csupán két kattintás a képernyőre és előugrik a speciális alkalmazás, amellyel ki- és bekapcsolható a Wi-Fi, a ThinkLight és a mikrofon, megjeleníthető a kamera előnézeti képe, lenémítható a gép hangszórója, állítható a hang- és a fényerősség, lezárható a képernyő és készenléti állapotba állítható a gép. Az alkalmazás ikonjait kedvünk szerint rendezhetjük a képernyőn. Ha ki akarunk lépni a SimpleTap alkalmazásaiból, elég a képernyőt bárhol egyszer megérinteni és visszatérhetünk a munkához.

A Lenovo Enhanced Experience számos Think- és Idea-termék – beleértve a ThinkPad T400S, R400, X200, X200 Tablet és IdeaPad U350 notebookot, ThinkCentre A58 és M58 asztali számítógépeket, valamint a ThinkStation S20 és D20 munkaállomásokat – esetében lesz elérhető.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés