Connect with us

technokrata

Drágul a memória

Laptop

Drágul a memória

Hamarosan nem lesz elég a chipekből.

A távol-keleti Digitimes-nak nemrég lehetősége nyílt a Nanya Technology alelnökével, Pai Pei-Linnel elbeszélgetni, melynek során az alelnök hangot adott azon véleményének, miszerint hamarosan hiánycikk lesz a memóriachip. Pei-Lin úgy vélte, hogy a DRAM árak novemberben is emelkedni fognak, sőt, a következő évben még készlethiány is várható a lapkákból. Ennek oka a felfutóban levő PC-értékesítésben és a lecsökkent gyártói kapacitásban keresendő.

Miközben a fejlett világ megkezdte a kilábalást a gazdasági világválságból, a számítógépek értékesítése is növekedésnek indult. A folyamatot két további tényező is erősíti: egyrészt a karácsonyi bevásárlási szezon egyre közelebb kerül, ami hagyományosan megdobja az értékesítéseket, másrészt a Windows 7 piacra lépése újabb keresletnövekedést indukál. A PC-k cseréje pedig azzal jár, hogy nagyobb kapacitású memóriákat vásárolnak a felhasználók.

A DDR2 lapkák szerződéses ára augusztus óta emelkedik, nagyjából havi 20 százalékkal. Rövidtávon emelkedést, majd stabilizálódást várnak az elemzők: becslésük szerint nagyjából két hónapon belül megáll a drágulás. Ugyanakkor arról az árszintről már nem várható visszatérés, tekintve, hogy a DDR3 típusú chipek egyre nagyobb arányban kerülnek forgalomba, azaz megindult az előző generáció leváltása.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd