Connect with us

technokrata

Netbook-cunami jön jövőre

Laptop

Netbook-cunami jön jövőre

Az Acer 70 százalékkal akarja növelni árbevételét három év alatt.

A tajvani Acer, amely a harmadik negyedévben megfosztotta az amerikai Dellt a világ második legnagyobb komputergyártójának járó címtől, a következő három évben 70 százalékkal, 30 milliárd dollárra akarja növelni éves árbevételét – közölte a cégvezetés a Reuters híre szerint. Eközben tartják a tízszázalékos profitrátát, hogy elkerüljék a kilencvenes években elszenvedett nagy nyereséghullámzást.

A bővülés legnagyobb részét az olcsó netbookok további rohamos terjedésétől várják. Az Acer arra számít, hogy jövőre 50 százalékkal bővül ez a részpiac, részben a javuló világgazdasági környezetnek, részben annak köszönhetően, hogy a fogyasztók átpártolnak a kisebb, könnyebben hordozható PC-khez. A netbookeladások hosszabb távon évi 200 milliárd dollárt hozhatnak a komputergyártóknak, úgyhogy van miből csipegetnie a tajvani cégnek.

Az Acer egyébként a harmadik negyedévben a világpiac 14 százalékát birtokolta, szemben az ágazat legnagyobb szereplője, a Hewlett-Packard 20 százalékával – derül ki az IDC piackutató adataiból. A vállalat 2009-ben 12 millió netbook eladásával számol. A jövő évben a Microsoft ma bemutatott Windows 7 operációs rendszerétől is sokat vár, ez ugyanis egyszerűbb elődeinél, ezért kedvez a kisebb kapacitású gépek iránt érdeklődő vevőknek.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom