Connect with us

technokrata

Netbook-cunami jön jövőre

Laptop

Netbook-cunami jön jövőre

Az Acer 70 százalékkal akarja növelni árbevételét három év alatt.

A tajvani Acer, amely a harmadik negyedévben megfosztotta az amerikai Dellt a világ második legnagyobb komputergyártójának járó címtől, a következő három évben 70 százalékkal, 30 milliárd dollárra akarja növelni éves árbevételét – közölte a cégvezetés a Reuters híre szerint. Eközben tartják a tízszázalékos profitrátát, hogy elkerüljék a kilencvenes években elszenvedett nagy nyereséghullámzást.

A bővülés legnagyobb részét az olcsó netbookok további rohamos terjedésétől várják. Az Acer arra számít, hogy jövőre 50 százalékkal bővül ez a részpiac, részben a javuló világgazdasági környezetnek, részben annak köszönhetően, hogy a fogyasztók átpártolnak a kisebb, könnyebben hordozható PC-khez. A netbookeladások hosszabb távon évi 200 milliárd dollárt hozhatnak a komputergyártóknak, úgyhogy van miből csipegetnie a tajvani cégnek.

Az Acer egyébként a harmadik negyedévben a világpiac 14 százalékát birtokolta, szemben az ágazat legnagyobb szereplője, a Hewlett-Packard 20 százalékával – derül ki az IDC piackutató adataiból. A vállalat 2009-ben 12 millió netbook eladásával számol. A jövő évben a Microsoft ma bemutatott Windows 7 operációs rendszerétől is sokat vár, ez ugyanis egyszerűbb elődeinél, ezért kedvez a kisebb kapacitású gépek iránt érdeklődő vevőknek.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd