Connect with us

technokrata

Megérkezett a Windows 7

Laptop

Megérkezett a Windows 7

A magyarok (voltak) a legkíváncsibbak az új Windows-ra.

A Microsoft hivatalosan is bejelentette, hogy világszerte megkezdte új operációs rendszerének kereskedelmi forgalmazását. A látványos mozzanatokkal színesített eseményen Steve Ballmer, a Microsoft vezérigazgatója foglalta össze a Windows 7 legfontosabb tulajdonságait. Ballmer New York-i beszédében külön köszönetet mondott azoknak az „önkénteseknek”, akik az előzetes verziók kipróbálása során szerzett tapasztalataik visszaküldésével segítették a fejlesztők munkáját. Világszerte 8 millióan vettek részt a béta változat véleményezésében.

Steve Ballmer a Windows 7 bétaváltozatának bemutatóján

A magyar felhasználók kiemelkedő aktivitást mutattak a tesztelési időszakban: a népesség számához viszonyítva a legtöbben Magyarországról vettek részt a Windows 7 bétatesztelési fázisában megvalósult fejlesztések segítésében. Bizonyára ennek is köszönhető, hogy a Windows 7 piaci részesedése Magyarországon már a bejelentés idején is 3 százalék fölött van.

Öt változatban kapható
Magyarországon október 22-től közel ezer viszonteladó kezdi meg az új operációs rendszer forgalmazását, a számítástechnikai szaküzletek többségében pedig már a Windows 7-tel telepített noteszgépeket és PC-ket lehet megvásárolni.

A forgalmazóknál négy különböző szoftvercsomag kapható: a Windows 7 Home Premium elsősorban az otthoni felhasználók számára ajánlható, a Windows 7 Professional a kis- és középvállalkozásoknak készült, a Windows 7 Ultimate a legmagasabb otthoni igényeket is kielégíti, a Windows 7 Enterprise pedig kifejezetten a nagyvállalatok által kihasználható funkció-együttest kínálja. Az ötödik változat a Windows 7 Starter, amely azonban kizárólag netbookokra telepítve érhető el.

Az előzetes felmérések szerint a Magyarországon jelenleg működő mintegy 4 millió számítógépből 2,2 millió alkalmas a Windows 7 futtatására, a szaküzletek polcain jelenleg található PC-k és noteszgépek mindegyike képes az új operációs rendszer fogadására. Elősegítendő az új OS terjedését, az év végéig tartó bevezetési időszakban mind a lakossági piacon, mind a vállalati szegmensben több kedvezményes konstrukció várja a vásárlókat és ügyfeleket. Az előrejelzések szerint az első évben a hazai nagyvállalatok 22-30 százaléka frissít Windows 7-re, 2012-ig pedig 75 százalékuk telepíti majd az új operációs rendszert.

Premier október 31-én
A Windows 7 széleskörű hazai premierjére október 31-én, szombaton a Papp László Sport Arénában kerül sor, ahol a Budapest Game Show keretében az érdeklődők több számítógépen és szakmai előadáson is megismerkedhetnek az új operációs rendszer tulajdonságaival. Az egész napos, családi programokban is gazdag rendezvény látogatói kedvezményes áron vásárolhatnak Windows 7-tel telepített noteszgépeket, netbookokat.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom