Connect with us

technokrata

AMD processzorok Windows 7-hez

Laptop

AMD processzorok Windows 7-hez

Olcsó Athlon lapkák az új Windows megjelenése kapcsán.

Habár a Microsoft az optimalizálásnak köszönhetően a Vistánál alacsonyabb erőforrás-igényűre „faragta” a holnap debütáló Windows 7-et, azért a hardvergyártók megpróbálják meglovagolni az új OS kapcsán jelentkező vásárlási hullámot. Az Advanced Micro Devices például a hétre időzítette új két-, három- és négymagos processzorainak debütálását. Az Athlon II X2, X3 és X4 lapkák 45 nanométeres, SOI gyártási eljárással készülnek, fogyasztásuk pedig 45-95 watt között alakul (modelltől függően).

Az órajeleket nem húzta meg végletesen a vállalat: a CPU-k 2,2 és 2,9 GHz-es frekvenciaértékek között skálázódnak. A lapkák kompatibilisek az AMD továbbfejlesztett integrált grafikus magot tartalmazó chipkészleteivel, mint amilyen az AMD 790GX és az AMD 785G. Az előbbi egy Radeon HD 3300-as, DirectX 10.0-képes, az utóbbi pedig Radeon HD 4200, DirectX 10.1-et támogató grafikus gyorsítót tartalmaz. Ezzel az alacsony költségű rendszereket vásárlók körében is népszerűek lehetnek a többmagos lapkák.

A legolcsóbb Athlon II X2 235e 1 MB-os L2 cache-sel rendelkezik, és ezres darabszám vásárlása esetén 70 dollárba kerül. A legnagyobb teljesítményt az Athlon II X4 650e tudja leadni, amely 2 MB-nyi gyorsítótárat tartalmaz. A 2,3 GHz-en futó lapka ezres darabszám vásárlása esetén 143 dollárba kerül.

Intel CPU
Nem hagyta ki a lehetőséget a nagyobb processzorgyártó vállalat sem, amely azonban a másik végén próbálja megfogni a „munkát”. Újabb Core i7-est jelentetett meg a piacon, amely kategóriájában a leggyorsabb, de a korábbi Extreme Edition típussal szemben azért alul marad. A Core i7-960 típusszámot kapott négymagos lapka támogatja a Hyper-Threading technológiát, 8 MB-nyi gyorsítótárral rendelkezik, órajele pedig 3,2 GHz. Triplacsatornás DDR3 memóriavezérlője természetesen a CPU-ba integráltan dolgozik, a processzor maga pedig LGA 1366 tokozású. A 45 nanométeres gyártási eljárással készülő modell ára kereskedelmi mennyiségű vásárlás esetén 562 dollárba kerül.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom