Connect with us

technokrata

Holnapután Windows 7

Laptop

Holnapután Windows 7

Hogyan készül a Microsoft az új operációs rendszer hivatalos piacra lépésére? Cikkünkből kiderül.

Tegnap már írtunk arról az érdekes promócióról, amit Redmond Hollandiában indított. Zevenhuis településen 777 darab Windows 7-et kínált fel az érdeklődőknek, anyagi ellenszolgáltatás nélkül (bővebben itt). Ahogy közeledik a megjelenési időpont, hasonló érdekességek futnak be a világ minden tájáról, ezek közül szemezgettünk most.

2007-ben a Microsoft New Yorkban igazán emlékezetessé akarta tenni az akkor újnak számító OS debütálását: „légtáncosok” segítségével „emberi hirdetőtáblát” hoztak létre a Manhattan melletti West Chelsea-ben található Terminal Building épület falán. A nulla fokos hőmérséklet azonban nem volt jó előjel: nem csak a Windows logót bátran feszítők fáztak, hanem az operációs rendszert is hidegre tette a hűvös fogadtatás. Szemben a Windows XP-vel, a Vista sosem tudott legalább 20 százalékos részesedést elérni az operációs rendszerek piacán.

Ezúttal visszafogottabb lesz Redmond, erőforrásainak javát az értékesítésre koncentrálja, látványos megjelenések helyett. De azért nem lesz híja a reklámoknak sem. Néhány áruház éjfélig (és azon túl is) nyitva tart, hogy az első érdeklődők a lehető legkorábban hozzájuthassanak a Windows 7-hez. A hivatalos „első eladás” színhelye Egyesült Államokban az arizonai Scottsdale-ben lesz, helyi idő szerint csütörtök délelőtt 10 órakor, ahol a jól értesültek több celebritás megjelenéséről is tudni vélnek.

„Windows Cafe”-t nyit Redmond Párizsban az esemény népszerűsítésére, igaz, a helyszínen kávét kínálnak majd a koffeinre szomjazóknak laptopok helyett. De a többi világváros is kiveszi a részét a Windows 7 eladásainak megkezdéséből. Japánban a Windows fejlesztői részleg vezetője, Steven Sinofsky, Nagy-Britanniában Julie Larson-Green, New Yorkban pedig Steve Ballmer jelenlétével zajlik majd a hivatalos „megnyitó”.

Készülnek a gyártók is a debütálásra – a Toshiba például szintén október 22-ére időzíti legújabb, érintőképernyős notebookjai és netbookjai megjelenését. A Windows 7-tel bíró masinák közül a 14,4 colos kijelzővel rendelkező Satellite M505 950 dolláros áron kerül forgalomba, míg a 13,3 colos LCD-vel szerelt U505-ös Satellite modell 1050 dollárért lesz megvehető november 1-től. Mindkettő a LifeSpace névre keresztelt, az érintőképernyők kínálta lehetőségek jobb kihasználására tervezett szoftverrel ellátva jut majd el a vásárlókhoz.

Megújul a Qosmio is, de a legérdekesebb a vállalat netbookjának revitalizálása lesz: az NB205 névre hallgató modell 10,1 colos kijelzővel, 250 GB-os merevlemezzel, 9 órás akkumulátoridővel kínálja magát 400 dolláros áron megvételre.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd