Connect with us

technokrata

Ingyen Microsoft Office

Laptop

Ingyen Microsoft Office

Kimúlik a Microsoft Works.

Office Starter 2010 – ezt a nevet kapta Redmond „új” irodai alkalmazáscsomagja, melynek különlegessége, hogy szakít a Microsoft eddigi üzletpolitikájával. A „normál” Office lecsupaszított változata ugyanis ingyenesen kerül a felhasználókhoz. Erre az elmúlt 20 évben nem volt példa – a teljes tudású változatnál kevesebbet felmutató Works mindig is fizetős volt. A Microsoft az egyre inkább előretörő konkurencia (Google Docs, OpenOffice.org) miatt kényszerült megtenni ezt a lépést.

Isten veled, Works?

Lássuk a részleteket! Az Office Starter 2010 azért használható díjmentesen, mert úgynevezett ad supported (csúnyábban: adware) licencű. Eszerint a szoftver(eke)t használók képernyőjén reklámok jelennek meg, amiből Redmond ellentételezni próbálja kieső bevételét. Az alkalmazáscsomag egyébként korlátlan ideig használható, viszont csak új PC-ken, előre telepített formában jelenik meg, külön letölteni nem lehet. Amennyiben a felhasználó úgy dönt, hogy nem kér a továbbiakban a reklámokból, akkor – természetesen némi pénzösszeg kifizetését követően – frissíthet a teljes verzióra.

Mit kínál a Starter változat? Leegyszerűsítve két funkcióval rendelkezik: a Word Starter felel majd a szövegszerkesztési feladatok ellátásáért, míg az Excel Starter táblázatkezelő funkciókra képes. Redmond beszámolója szerint az átlagos user által a programok megszokott változataiban használt összes funkciót megtaláljuk majd bennük, de néhány extra lehetőség kimarad. Ezen felül semmi egyebet nem kapunk – nem jár Outlook, OneNote és PowerPoint sem az Office Starter 2010-hez. Az alapvető irodai feladatokat azonban ezzel a csomaggal is el lehet látni.

Persze, még mindig kérdés, hogy az ember miért használjon reklámokat megjelenítő alkalmazást, amikor létezik szintén ingyenes, zavaró momentumoktól mentes alternatíva is a nyíltforrású piacon.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd