Connect with us

technokrata

Ingyen notebook a diplomáért

Laptop

Ingyen notebook a diplomáért

Három évig használhatja a diák a laptopot, és ha sikeresen lediplomázik, a tulajdonába kerül.

Nyolcszáz darab Fujitsu notebookot vásárolt valamennyi első éves nappali tagozatos hallgatója számára az egri Eszterházy Károly Főiskola (EKF). Az EKF a diákok hatékonyabb oktatása, az elektronikusan elérhető oktatási anyagok és tanulmányi rendszer leghatékonyabb feldolgozása érdekében közel 130 millió forint értékben vásárolt Fujitsu Esprimo Mobile V6535 notebook készülékeket, amelyekhez szoftvercsomagot és felhasználói profilt biztosít.

Az országban egyedülálló akció keretében a hallgatók megkapják a gépeket használatra, amelyek a diploma megszerzése után véglegesen a hallgatók tulajdonába kerülnek. A három éve kezdődött program keretében először csak korlátozott számban láttak el hallgatókat és tanárokat számítógéppel. Az azóta rendkívüli népszerűsége miatt kiterjesztett akció jól szolgálja a hallgatók mobilitását, az önálló tanulási feltételeket és ösztönzi a diploma megszerzését.

Novotny Dénes, a Fujitsu Technology Solutions Kft. termékmenedzsere elmondta, hogy a notebook kiválasztásának elsődleges szempontja a kis tömeg és az önálló tanulási feltételek maximális biztosítása volt. A készülék 15,4” kijelzővel, Intel Pentium Dual Core processzorral, gigabites LAN csatlakozással és 8x-os dual layeres DVD íróval rendelkezik, a súlya pedig alig valamivel több, mint 2,5 kg. Emellett közkedvelt a diákok körében a beépített web kamera és mikrofon, a memóriakártya olvasó, a külső háttértár (eSATA)-csatlakozó és az elmaradhatatlan vezeték nélküli hálózati csatoló (WLAN).

A Windows Vista, Office 2007 programcsomaggal ellátott laptopok időszakos ellenőrzése fényképes dokumentálással történik. Az ellenőrzés, és a szervízelés mindeddig problémamentesen zajlott.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle