Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ingyen notebook a diplomáért

Laptop

Ingyen notebook a diplomáért

Három évig használhatja a diák a laptopot, és ha sikeresen lediplomázik, a tulajdonába kerül.

Nyolcszáz darab Fujitsu notebookot vásárolt valamennyi első éves nappali tagozatos hallgatója számára az egri Eszterházy Károly Főiskola (EKF). Az EKF a diákok hatékonyabb oktatása, az elektronikusan elérhető oktatási anyagok és tanulmányi rendszer leghatékonyabb feldolgozása érdekében közel 130 millió forint értékben vásárolt Fujitsu Esprimo Mobile V6535 notebook készülékeket, amelyekhez szoftvercsomagot és felhasználói profilt biztosít.

Az országban egyedülálló akció keretében a hallgatók megkapják a gépeket használatra, amelyek a diploma megszerzése után véglegesen a hallgatók tulajdonába kerülnek. A három éve kezdődött program keretében először csak korlátozott számban láttak el hallgatókat és tanárokat számítógéppel. Az azóta rendkívüli népszerűsége miatt kiterjesztett akció jól szolgálja a hallgatók mobilitását, az önálló tanulási feltételeket és ösztönzi a diploma megszerzését.

Novotny Dénes, a Fujitsu Technology Solutions Kft. termékmenedzsere elmondta, hogy a notebook kiválasztásának elsődleges szempontja a kis tömeg és az önálló tanulási feltételek maximális biztosítása volt. A készülék 15,4” kijelzővel, Intel Pentium Dual Core processzorral, gigabites LAN csatlakozással és 8x-os dual layeres DVD íróval rendelkezik, a súlya pedig alig valamivel több, mint 2,5 kg. Emellett közkedvelt a diákok körében a beépített web kamera és mikrofon, a memóriakártya olvasó, a külső háttértár (eSATA)-csatlakozó és az elmaradhatatlan vezeték nélküli hálózati csatoló (WLAN).

A Windows Vista, Office 2007 programcsomaggal ellátott laptopok időszakos ellenőrzése fényképes dokumentálással történik. Az ellenőrzés, és a szervízelés mindeddig problémamentesen zajlott.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés