Connect with us

technokrata

Intel Core i7 – csúcskategória a laptopokban

Laptop

Intel Core i7 – csúcskategória a laptopokban

Önmagát túlhajtani képes processzorok a laptopok számára is.

Az Intel az IDF második napján hivatalosan bemutatta a Nehalem mikroarchitektúrára alapuló Core i7 Mobile Processor és Core i7 Mobile Processor Extreme Edition termékeit. Ezek a processzorok és az új Intel PM55 Express Chipset a laptopokon elérhető lehető legjobb élményt kínálják intenzív játékhoz, digitális média, fotók és zene fogyasztásához, üzleti alkalmazások és más többszálú szoftverek futtatásához, állítja az Intel.

A korábban Clarksfield kódnéven ismert Intel Core i7 mobil processzorok tartalmazzák a Intel Turbo Boost technológiát, mely képes megemelni a processzorok órajelét akár 75 százalékkal is, hogy teljesítse a futtatott feladat követelményeit. A processzorok továbbá jobb teljesítményt kínálnak a párhuzamosított alkalmazásoknál, köszönhetően az Intel Hyper-Threading technológiának. Az új Intel Core i7 mobil processzorok kétcsatornás DDR3-memóriát támogatnak 1333 MHz órajelig, valamint egy x16 vagy kettő x8 PCI Express 2.0 interfészű grafikus chipet is.

Az Intel Core i7 Extreme Edition változattal szerelt laptopok támogatják az Intel Extreme Memory Profiles-t (Intel XMP) és az Intel Extreme Tuning Utility-t, amely segíti a túlhajtást és a laptop finomhangolását a nagyobb teljesítmény és üzemidő eléréséhez egyaránt. Ezen túlmenően az Intel PM55 Express Chipset lehetővé teszi a felsőkategóriás munkaállomások és gamer laptopok számára az olyan képességek támogatását, mint az Intel Matrix Storage Technology, Intel High-Definition Audio, és több I/O interfész.

Árak és elérhetőség
A vezető OEM-ek, köztük az Asus, Dell, HP és Toshiba, megkezdték az Intel Core i7 mobil processzorokkal szerelt laptopok szállítását, és további gyártók csatlakoznak hozzájuk a következő hónapok során. Az ezer darabos nettó gyártói listaár az Intel Core i7-920XM, Intel Core i7-820QM és Intel Core i7-720QM mobil processzorok esetén rendre 1054, 546 és 364 dollár.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle