Connect with us

Hirdetés

technokrata

Asus netbook Nvidia GPU-val

Laptop

Asus netbook Nvidia GPU-val

Egy kicsi laptop is képes lehet jó grafikai teljesítményre.

Asus Eee PC 1201n – hol van ez már az eredeti 7 colos mérettől! A 12 colos képernyővel megáldott, netbook kategóriában valóságos óriásnak mondható masina ugyan még nincs a piacon, de a távol-keleti gyártó október közepére ígéri az észak-amerikai területeken boltokba jutását.

Érdekessége, hogy nagy kijelzője alá egy, ebben a szegmensben igencsak ütősnek mondható platform dolgozik: az Nvidia Ion rendszere biztosítja a leendő tulajdonosokat arról, hogy nem kell pusztán a webezésre szorítkozni a kis géppel. A grafikus fejlesztéseiről ismert cég GeForce 9400M GPU-ját használva PureVideo HD, PhysX és CUDA támogatást is kap a netbook. Az LCD felbontása pedig végre HD ready lett: 1366×768 pixelen képes megjeleníteni a tartalmakat, ami akár 720p-s videók lejátszását is lehetővé teszi. A kijelző kávájába egyébként belefért egy 1,3 megapixeles webkamera is.

Sajnos a központi vezérlőegység még mindig az Intel alacsony teljesítményt felmutató (de legalább jó fogyasztási mutatókkal rendelkező) Atom N270-es processzora; ugyanakkor 2 GB-nyi operatív tár egészíti ki az 1,6 GHz-es órajelen működő CPU lehetőségeit. Ezzel lehetővé vált, hogy Windows 7 operációs rendszer kerülhessen a netbookra, ami szebb kezelőfelületet és biztonságosabb használatot ígér, a mára már elavultnak mondható Windows XP-vel szemben.

Néhány további jellemző: 250 GB-os SATA 5400 RPM merevlemez, Wi-Fi (802.11 b/g/n), Bluetooth és Ethernet hálózati csatlakozás. A hatcellás, fejlesztője szerint 11 órás üzemidővel bíró készülék ára egyelőre nem ismert.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés