Connect with us

technokrata

Új időszámítás kezdődik a 3D modellezés történetében

Laptop

Új időszámítás kezdődik a 3D modellezés történetében

Az új szoftverrel az üzemtervezési projektek tervezőcsapatai könnyebben oszthatják meg egymással a tervezési információkat, és gyorsabban fejezhetik be a projekteket, amellyel jelentős időt és pénzt takaríthatnak meg.

Az Autodesk bejelentette az új, AutoCAD Plant 3D 2010 szoftvertermékét, amely a modellalapú tervezés bevált előnyeivel támogatja az üzemtervezési projekteket. A már jól ismert AutoCAD platformra épülő AutoCAD Plant 3D, specifikáció-alapú tervezési megoldásokat és szabványos alkatrész-katalógusokat kínál, hogy segítse a csővezetékek, berendezések és a tartószerkezetek elhelyezését. A kifejezetten a feldolgozóüzemek tervezésére, modellezésére és dokumentálására fejlesztett szoftver bármilyen méretű projektcsapat számára megfizethető és elérhető közelségbe hozza a modern 3D tervezést.

Az Autodesk tervező és dokumentáció-készítő megoldása által kínált rugalmas szolgáltatásokkal, a projektcsapatoknak lehetőségük nyílik a termelékenység növelése mellett a megosztott információk pontosságának és koordinálásának javítására. A legelterjedtebb üzemtervezési és mérnöki tervezési projektek manapság az átalakítások, a fejlesztések és a bővítések, amelyek során a szakemberek szigorúan ütemezett idő- és költségmegszorítások alapján kénytelenek dolgozni. Az AutoCAD Plant 3D a beállítási idő csökkentésével, az egyszerű információ-megosztás megkönnyítésével, és a változások hatásának leredukálásával növeli a projektcsapatok hatékonyságát.

A Veolia Water Solutions & Technologies globális víz- és szennyvíz-tisztítási kutatóintézet szingapúri központja az AutoCAD Plant Beta 3 verzióját használta egy víztisztítási projekt ajánlatának elkészítéséhez. „A CAD megoldásokkal és a csővezetékekkel foglalkozó mérnökcsapataink nagy érdeklődést mutatnak az olyan 3D üzemtervezési termékek iránt, amelyek kompatibilisek az általunk használt egyéb Autodesk termékekkel. Már most lenyűgöz bennünket az AutoCAD Plant 3D, rendkívüli rugalmasságával és egyszerű használatával” – mondta Alan Chew, a Veolia CAD ügyvezetője.

„A 3D modellezés értéke bizonyítottá vált a feldolgozóüzemek tervezése során, azonban a létező tervezési megoldások bonyolultak és drágák, ráadásul elsősorban csak a legnagyobb projektekben használhatók igazán jól. Az ilyen projektekkel foglalkozó csapatok egyszerűen nem engedhetik meg maguknak az időpazarlást és a bonyolult megoldások okozta többletmunkát” – tette hozzá Mark Strassman, az Autodesk, Inc. építőipari üzemtervezési megoldásokért felelős csoportjának alelnöke.

Az Autodesk új üzemtervezői közösséget indított az AutoCAD Exchange Plant portálon, ahol a felhasználók, szakértők tanácsaival bővíthetik ismereteiket, és visszajelzést küldhetnek az Autodesk termékfejlesztő csapatainak a megszerzett tapasztalataikról.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle