Connect with us

technokrata

Indul a nevezés az IBM programozó bajnokságra

Laptop

Indul a nevezés az IBM programozó bajnokságra

A maratoni megmérettetésen a koncentrált munka mellett kikapcsolódásra is lehetőségük lesz a megfáradt versenyzőknek.

A mai napon indul a nevezés az IBM és partnerei által szervezett 48 órás programozó bajnokságra. Idén rendhagyó módon nem egy szokásos kérdőív fogadja a jelentkezőket. A www.programozobajnoksag.com weboldalon elrejtett információkból kell a hallgatóknak rájönni, miként nevezhetnek a versenyre. Érdemes az elsők között eljutni a megoldáshoz, mivel a nevezéseket érkezési sorrendben fogadják a szervezők. Az első 20 regisztráló csapat indulhat ősszel a megmérettetésen. A honlapon bárki regisztrálhat egy rejtvény megoldása által. Ez önmagában nem egyenértékű a nevezéssel, azonban a felkészülést segíti: elérhetővé válnak a letölthető szoftverek, a fórum és a hírleveleket is megkapják a regisztráltak.

A versenyre október 16-18. között kerül sor az ELTÉ-n. A hallgatóknak 3 fős csapatokban, egy való életből vett probléma minél tökéletesebb megoldására kell törekedniük. Az alkalmazásnak az IBM WebSphere alkalmazás vagy portál szerveren kell futnia, tervezéséhez és fejlesztéséhez pedig az IBM Rational Software Architectet használhatják. Idén a verseny érdekessége, hogy az alkalmazásnak részben egy Nokia E71-es mobiltelefonon is működnie kell majd, ezért előny a mobil oldali fejlesztés ismerete is (pl. Symbian, J2ME).

A kemény munka mellett kikapcsolódásra is lesz lehetősége a programozóknak: csocsóasztal, hastáncos előadás, masszázs és Wii játékok segítik a hallgatókat a felfrissülésben.

Az első három helyezett csapat tagjai egy-egy Lenovo notebookkal vagy netbookkal lesznek gazdagabbak, a különdíjak pedig Nokia E71-es telefonok formájában találnak gazdára. Nemcsak a tárgynyereményekért érdemes jól szerepelni – a legjobban teljesítőket a szervezők állásajánlatokkal vagy trainee-programban való részvételi lehetőségekkel kereshetik meg.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle