Connect with us

technokrata

DX11 – kiderült az új Radeon kártyák ára

Laptop

DX11 – kiderült az új Radeon kártyák ára

Kiszivárgott, hogy mennyibe fognak kerülni az AMD nagy reménységekkel útra bocsátani tervezett új videokártyái.

Az új, 58xx sorozatba tartozó Ati Radeon videokártyák még nem jelentek meg, így egyelőre nem lehet tudni, hogy milyen áron fogja majd forgalomba hozni őket az AMD. Illetve egészen mostanáig nem lehetett tudni – a hét közepén ugyanis kiszivárgott, mennyibe fognak kerülni a Windows 7-tel debütáló DirectX 11-et is támogató grafikus vezérlők. Az Nvidia dominanciája ellen csatarendbe állítandó eszközök – a felhasználók örömére – továbbra is agresszív árpolitika mellett jutnak majd piacra.

Persze ez nyilvánvalóan nem vonatkozik a csúcskategóriára. Az egy NYÁK-on két GPU-t tartalmazó 5870X2 600 dolláros ára miatt biztosan nem fog széles körben elterjedni. Ugyanakkor az egy grafikus processzorral szerelt változat már jóval barátságosabb árcédulával kerül a boltok polcaira: a „sima” 5870-es ATI Radeonért 400 dollárt kell leszurkolni. Az 5850-es, (egyelőre) legolcsóbb változat 300 dollárért lesz megvásárolható.

Az 5870-es és 5870X2-es grafikus vezérlők már a következő héten, szeptember 10-től piacra lépnek, annak ellenére, hogy a Windows 7 (és a vele együtt érkező DirectX 11) hivatalosan csak október végén érkezik. Kíváncsian várjuk az Nvidia válaszát.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek