Connect with us

technokrata

Átlátszó üvegen vagy fényes felületeken is használható egér

Laptop

Átlátszó üvegen vagy fényes felületeken is használható egér

Egy új technológia segítségével az egerek olyan helyzetekben is megállják a helyüket, ahol a többi elbukik…

A Logitech Darkfield Laser Tracking technológia lehetővé teszi, hogy egerünket gyakorlatilag bárhol használhassuk, legyen az akár üveg vagy más fényes felület. Az új megoldást a Logitech Performance Mouse MX és a Logitech Anywhere Mouse MX bemutatásával vezeti be a gyártó, választási lehetőséget kínálva a teljes méretű és a kompakt notebook egereket kereső felhasználóknak egyaránt.

A Logitech kutatása kimutatta, hogy az otthonok 40%-ában található valamilyen üvegfelület (az ablakokat nem beleértve). A laptopok egyre növekvő népszerűségével, a felhasználók számítógép használati szokásai is megváltoztak. Mivel az emberek nincsenek helyhez kötve, rendszerint a lakás több pontján is használják a gépüket, így nem egyszer találkoznak olyan változatos felületekkel – mint a gránit és a lakkozott fa –, amelyeken egy átlagos egér nem használható.

„Elérhető áruk és a szabadság adta előnyük miatt, a laptopok népszerűsége jelentősen megnőtt az elmúlt években – az emberek manapság szeretnének a digitális világhoz bárhol és bármikor kapcsolódni. Eddig egy egér sem volt képes ezt a rugalmasságot biztosítani” – hívta fel a figyelmet Rory Dooley, a Logitech perifériákkal foglalkozó részlegének igazgatója. „A Darkfield technológiának köszönhetően, a Logitech egerünkkel a reggeli híreket mindenféle probléma nélkül böngészhetjük a gránit konyhaasztalunkon, a munkahelyi üvegasztalunkon pedig könnyedén szerkesztjük a táblázatokat.”

Az üveg „legyőzése”
A hagyományos lézeres technológia azon alapszik, hogy az egér érzékelője feltérképezi az alatta elterülő felület részleteit. Minél heterogénebb a felület, annál könnyebb az érzékelőnek referenciapontokat találnia, hogy pontosan követhesse a mozgást. Azonban a fényes felületek – mint az üveg – teljesen simák, így nem rendelkeznek elegendő információval egy átlagos lézeres érzékelő számára. Az üvegen (legalább 4 mm vastag) való használathoz, a Logitech Darkfield, a mikroszkopikus dark field technológiát alkalmazza, mely a mikroszkopikus méretű részecskéket és karcolásokat vizsgálja, és nem magát a felületet követi le. Ahogy a szemünk látja a tiszta éjszakai égen a csillagokat, úgy „látja” az egér érzékelője a sötét háttérnek megfelelő tiszta területeken a port vagy a karcolásokat, mint apró világos pontokat. Ezeknek a porszemeknek az egérhez viszonyított mozgását érzékeli a szenzor, amely így pontosan követni tudja a mozgást.

A Logitech Performance Mouse MX és a Logitech Anywhere Mouse MX
Mindkét modell nagy sebességű görgővel szerelték fel, hogy könnyedén átröpülhessünk a hosszú dokumentumokon, miközben megtartották a hagyományos fokozatos görgetési módot is, hogy pontosan navigálhassunk a listák, a fotók vagy a diák között.

A teljes méretű Logitech Performance Mouse MX egérrel nem lesz lehetetlen feladatunk. A jobbkezes ergonómikus forma a tökéletes kényelem érzetét adja, míg a rugalmas micro-USB újratöltő-rendszerrel feltölthetjük az egeret gépünkön vagy hálózati csatlakozón keresztül – akár használat közben is. A hatékonyság kedvéért a négy, személyre szabható hüvelykgombbal a legfontosabb műveletek – mint az ablakváltás vagy a nagyítás – irányítását egyetlen gombnyomással el tudjuk végezni. Az erő-érzékeny oldalirányú görgetés (szoftveresen vezérelhető) – elsőként a Logitech egerek között – pedig gyors navigálást szavatol a böngészés során.

A Logitech Anywhere Mouse MX kompakt méretének köszönhetően, bárhol megállja a helyét, az utazótok pedig megvédi az egeret, bárhová is vigyük magunkkal. A természetes kéztartás kivételes kényelmet nyújt az ergonómikus fogófelület révén, a hüvelykgombok pedig az internet hatékony böngészését teszik lehetővé.

A Logitech nemrég bejelentett Logitech Unifying Receiver technológiával mindkét eszköz kompatibilis, így a számítógép szállítása során sem kell leválasztanunk a vevőegységet. A Unifying technológiának köszönhetően, könnyedén használhatjuk a gépünket a különböző helyzetekhez leginkább megfelelő eszközökkel is – beleértve a nemrég bejelentett Logitech Keyboard K350-at, a Logitech Keyboard K340-et, a Logitech Marathon Mouse M705-öt és a Logitech Wireless Mouse M505-öt – anélkül, hogy azokat külön csatlakoztatni kéne.

Ár és elérhetőség
A Logitech Performance Mouse MX megjelenése Európában még augusztusban várható, ajánlott fogyasztói ára 99,99 euró lesz. A Logitech Anywhere Mouse MX szintén augusztusban jelenik meg Európa-szerte, ajánlott fogyasztói ára pedig 79,99 euró lesz.

A Logitech Performance Mouse MX és a Logitech Anywhere Mouse MXSzólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp