Connect with us

Hirdetés

technokrata

Gond van az Intel SSD-ivel

Laptop

Gond van az Intel SSD-ivel

Pár pillanat alatt használhatatlanná válhatnak a meghajtók, emiatt leállították a nemrég büszkén bejelentett második generációs SSD-k szállítását.

A The Inquirer értesülései szerint a chipgyártó vállalat néhány hétre felfüggesztette második generációs, 34 nanométeres gyártási eljárással készülő memóriaalapú háttértárolói (bővebben itt) terjesztését. A NAND Flash-t alkalmazó termékek ugyanis hajlamosak a meghibásodásra, ami révén az összes, rajtuk tárolt adat elveszhet, a meghajtók pedig használhatatlanná válhatnak.

Alátámasztja az online IT-bulvárlap információját, hogy egyes forgalmazók már felfüggesztették az Intel SSD-ire való rendelések teljesítését illetve újabb rendelések befogadását. Bár úgy tűnik, a baj nem végzetes: egy firmware frissítés segíthet megszüntetni a problémát, így nem kell megsemmisíteni a már legyártott példányokat.

Voltaképpen egy könnyen előidézhető probléma okoz gondot. Ha a felhasználó jelszavas védelmet állít be a BIOS-ban a meghajtóra, akkor jelent problémát a hibás firmware. Amennyiben ugyanis a jelszó megváltoztatásra vagy eltávolításra kerül, az SSD-n tárolt adatok elvesznek, a drive pedig használhatatlanná válik. Ekkor, és csak ekkor kell szembenézni a következményekkel; éppen ezért az Intel azt tanácsolta minden érintett vásárlójának, hogy a frissítésig ne használjanak jelszavas védelmet a BIOS-ban, illetve ha már beállítottak jelszót, akkor azt ne változtassák meg vagy távolítsák el.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés